3e Boekt karakteroverwinning

Na 2 gelijke spelen was het voor het 3e zaak om eens te gaan winnen. Dat moest het dan zien te doen thuis tegen het 4e team van Longa ’30, wat het 1e duel overtuigend wist te winnen van Winterswijk 4. Het duel stond gepland om 13:00 uur en dat kwam geeneens zo ongelukkig uit, want het 3e zat krap in de spelers en zodoende konden enkele spelers van het 2e na de wedstrijd aansluiten bij 3. Ondanks de aanvullingen zat het 3e dun in de verdedigers, dus moest er gepuzzeld worden. Uiteindelijk werd Jesper (normaal aanvaller) op back gezet (Achteraf kun je zeggen dat uit nood soms de mooiste dingen geboren worden). Marco Oonk bedankt voor het vlaggen!

Het enige noemenswaardige van het begin van de wedstrijd was, dat het behoorlijk warm was. Zo rond de 20e minuut gebeurde er dan eindelijk iets en dat was direct een belangrijk moment in de wedstrijd. Longa scoorde uit een corner, maar deze werd afgekeurd, omdat de scheidsrechter een duwfout zag. Longa leek toen even niet geconcentreerd, want direct na dit moment werd, van achteruit, Gijs aangespeeld, die de bal controleerde, draaide en de bal meegaf aan de diepgaande Jeroen die de keeper vervolgens verschalkte middels een stiftje (1-0). Dit was wel goed voor de wedstrijd, het werd ook iets grilliger. Longa had wel iets de overhand, maar kwam niet veel verder dan een paar afstandsschoten en een paar vrije trappen rond de 16, die ongevaarlijk werden. Trias wist zelf ook niet veel te creëren, maar had nog wel een goal kunnen maken als het iets slimmer was geweest. Bij één uitbraak kwamen Mike en Benjamin tegen evenzoveel verdedigers te staan. Mike stuurde vervolgens Benjamin diep, maar die was net te vroeg gestart, waardoor er voor buitenspel werd afgevlagd. Trias leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor rust kwam Longa toch nog, onnodig, op gelijke hoogte. Rond de 16 werd geprobeerd om de spits van Longa, middels een sliding, van de bal te krijgen. Dit mislukte, waarna die 1 op 1 kwam met de keeper en beheerst afrondde (1-1). Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was het Longa dat het initiatief nam, maar Trias gaf geen grote kansen weg. Trias kon hier zelf helemaal niets tegenover zetten. Ondanks het overwicht van Longa, kwam Trias door een cadeautje op voorsprong. In de 60e minuut wilde de back van Longa de bal teruggooien naar de keeper, maar deze was net iets te kort. Gijs ging vol voor de bal en was net iets eerder bij de bal dan de keeper en speelde hem door de benen (2-1). Hierna kreeg het 3e nog een paar kansjes om de voorsprong te vergroten: Ewout die zichzelf 2x mooi vrij speelde in de 16, maar zijn schoten net geblokt zag worden en een grote kopkans van diezelfde Ewout na een prima voorzet van Niek, maar was het Longa dat hierna constant aan het drukken was. Onder de druk moest het 3e ook enkele overtredingen begaan wat ook consequenties had. In de 70e en 77e minuut kregen Sander en Frank de Vries geel, waardoor Trias ook nog in ondertal kwam. In die fase was het inzakken en vrouwen en kinderen eerst voor het 3e en vielen de volgende kansen te noteren voor Longa: Een 2-tal kopballen op een meter of 5 van het doel die net over gingen, 1 vrije afstandsschot binnen de 16 die net over ging en vooral veel druk en dreigende voorzetten richting de 16. De grootste kans was echter 5 minuten voor tijd. Een aanvaller van Longa zette middels een subtiele beweging een aankomende speler vrij op 5 meter van het doel, maar die schoot hoog over. Wonder boven wonder ging de bal er niet in. Vlak voor tijd nam Longa alle risico’s. De keeper kwam op tot in de buurt van de 16 en na balverlies kon Trias uitbreken. Harm deed een lange rush met de bal en zette uiteindelijk voor richting 2e paal, waar een verdediger van Longa de bal nog net kon onderscheppen. Het bleef echter 2-1.

De uitslag was niet geheel terecht, maar het 3e zag het harde werken wel beloond worden. Volgende week is er de derby uit tegen Winterswijk 4.
Benjamin wilde ook nog graag positief in het verslag, dus deed hij in de 3e helft zijn beste actie van de dag door een kratje te halen.