corona maatregelen

In het seizoen 2021-2022 mag er gelukkig weer gevoetbald worden en mogen we ook weer publiek verwelkomen bij de wedstrijden. Enkele maatregelen blijven nog wel van kracht, zowel voor de teams als supporters en vrijwilligers. Het gaat dan om:

 • Bij binnenkomst op het complex handen ontsmetten;
 • 1,5 meter afstand van elkaar houden;

Verder kan het nog steeds voorkomen dat jij of je kind in de nabije omgeving te maken krijgt met een positieve besmetting. FC Trias volgt in dat geval de richtlijnen van het RIVM.

Wat betekent dit voor jou en/of je zoon/dochter?

Zijn jij en/of je kind immuun en in contact geweest met een positief getest persoon, dan hoef jij en/of je kind niet meer in quarantaine.

Je wordt als immuun voor corona gezien als je:

 • in de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad;
 • langer dan 14 dagen geleden volledig bent gevaccineerd tegen corona;
 • corona hebt gehad en daarná minimaal 14 dagen geleden een vaccinatie hebt gehad.

Ben je niet immuun dan gelden onderstaande regels.

 • je moet 10 dagen in quarantaine of
 • je gaat in quarantaine en laat je op de 5e dag van je quarantaine testen bij de GGD. Bij een negatieve testuitslag mag je dan weer deelnemen aan de activiteiten op ’t Huitinkveld.

Voor de zekerheid vragen we je wel om goed op je gezondheid te letten. Als je één of meerdere van de onderstaande klachten krijgt vragen we je thuis te blijven en contact op te nemen met de GGD voor het maken van een testafspraak. Het gaat dan om de volgende klachten:

 • verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;
 • (licht) hoesten;
 • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping);
 • kortademigheid/benauwdheid;
 • verhoging of koorts.

Twijfel of andere klachten

Neem bij twijfel of andere klachten telefonisch contact op met de lokale GGD. Word je erg ziek? Bel dan met de huisarts voor overleg.

Extra informatie

Als je twijfelt over het risico dat jij of je kind heeft gelopen, neem dan contact op met de GGD. Je hoeft geen afstand te houden tot de mensen in jouw huishouden, maar twijfel je over het risico voor jouzelf of andere huisgenoten? Bijvoorbeeld omdat jij of een andere huisgenoot tot een risicogroep voor COVID-19 behoort? Overleg dan met je behandelaar en de GGD voor advies op maat over jouw situatie.

Waarom ook laten testen als er geen klachten zijn?

Als jij of je kind kort of op afstand contact heeft gehad met iemand die positief getest is op corona is de kans op besmetting klein, maar valt besmetting niet geheel uit te sluiten. Het advies is altijd te laten testen als jij of je kind klachten krijgt. Maar een test kan ook plaatsvinden als jij of je kind nog geen klachten heeft (direct en/of 5 dagen nadat er contact was met de besmette persoon). Zo kan een besmetting sneller worden opgespoord en kan er actie worden ondernomen om verdere verspreiding te voorkomen.

Meer informatie of vragen?

Als je vragen hebt over COVID-19, dan kun je contact opnemen met de GGD bij jou in de regio. Algemene informatie over het coronavirus kun je vinden op  http://rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19. Ook kun je telefonisch terecht bij het publieksinformatienummer: 0800-1351.

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!  #Alleen samen krijgen we corona onder controle!