Fc Trias VR1 boekt zwaarbevochten zege

VDZ VR2 – FC Trias VR1

Zondagochtend 24 november stond een verre uitwedstrijd op het programma voor FC Trias VR1. Zij reisden af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen VDZ VR2.

Na een motiverende speech van trainer Dennis Kitaman kon de wedstrijd beginnen. FC Trias begon een beetje angstig en anders dan ze gehoopt aan de wedstrijd. Veel duels gingen verloren en FC Trias was steeds een stapje later dan VDZ. Na 20 minuten moest Dennis de eerste wissel al invoeren vanwege een blessure. Niet veel later werd ook haar tweede en tevens laatste wissel ingebracht vanwege een blessure. Ondanks deze tegenslagen werd er wel beter gevoetbald. FC Trias liet de bal rondgaan en kwam dichtbij het doel van VDZ. Waar FC Trias in voorgaande wedstrijden veel kansen nodig had om te scoren was het nu bij één van de eerste kansen raak. Door een aanval over de rechterkant van het veld werd de bal voorgegeven in de 16-meter door Sanne S., waarna Caya de bal binnen kon tikken. 0-1 voor FC Trias na een helft voetballen.

De tweede helft was nog niet begonnen of de 0-2 werd al gescoord door Caya. Haar tweede doelpunt van de middag, dit maal een mooi afstandsschot. Helaas wist FC Trias deze goede start niet lang vast te houden. Door een foutje in de verdediging van FC Trias kon VDZ de 1-2 binnen schieten. Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd en moest FC Trias alle zeilen bijzetten om VDZ tegen te houden. Af en toe kon FC Trias eruit komen met een snelle counter of mooie aanval. Hieruit volgde nog een doelpunt. Dit keer mocht Joyce, die na een tijd blessureleed weer in het veld stond, de bal binnen schieten. 1-3 met nog ongeveer een kwartier te spelen. VDZ gaf niet op en bleef richting het doel van FC Trias komen. Na weer een snelle uitbraak van FC Trias werd Joyce onderuit gehaald vlak voor de 16-meter, een vrije trap volgde. Caya wist deze vrije trap er in eén keer in te schieten! Haar derde van de middag en FC Trias stond met 1-4 voor. De drie punten waren veiliggesteld en de laatste minuten tikten weg.

Een zwaar bevochten overwinning, maar de drie punten zijn in de pocket! Volgende week speelt FC Trias alweer haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. De laatste plek SDOUC is hierin de tegenstander. De vrouwen spelen op 13.00 uur op veld 1!

Scroll naar boven