Mooie overwinning FC Trias 1

Prachtig affiche vandaag. FC Trias speelde uit in Groenlo tegen sv Grol . Grol dat moet winnen om mee te doen om de bovenste plaatsen , FC Trias moest winnen om niet echt in de problemen te komen.

Op de nieuwe kunstgrasmat op veld 1 begon Grol het beste aan de wedstrijd. FC Trias had lastig tegen het spel dat Grol het liefst speelt. Lange ballen van achteruit en daarop de tweede ballen willen winnen. Alleen na dit stormachtig begin wist FC Trias steeds beter in de wedstrijd te komen. Via aanvoerder Rolf had men het middenveld stevig in handen. Van daar uit probeerde FC Trias te voetballen. En dit lukte vrij aardig. FC Trias kwam dan ook terecht op voorsprong. Uit een prima corner via Menno kopte Berendsen de bal keihard achter zijn eigen keeper. 0-1. Kort voor rust moest helaas Aanvoerder Rolf het veld verlaten met een wenkbrauw wond. Later in het ziekenhuis zou deze wond gehecht worden met 4 hechtingen.

FC Trias rekende op een stormachtig begin van Grol. Grol bracht vedette Kamphuis in het veld maar deze wissel bracht Grol niet veel. Kamphuis werd onzichtbaar gemaakt door Antoine. Grol bleef alleen de lange bal spelen. FC Trias had en heeft het daar lastig mee maar onder aanvoering van het uitblinkende duo Giovanni en Richard gaf men geen enkele kans weg. FC Trias kreeg zelf de beste kansen op 0-2. En die kwam. Bram liet de keeper van Grol er niet goed uit zien en de 0-2 was een feit. Grol ging nog meer pompen en uit 1 van deze lange ballen had FC Trias geen antwoord. 1-2. door Berendsen die zijn eigen goal voor de helft goed maakte. Hierna wisselde Grol en nam het alle risico. Oonk die bij FC Trias nog 2x scoorde kwam in het veld maar kon vandaag niet brengen wat van hem verwacht werd. Toch door een fout achterin kwam Grol via Zieverink op 2-2. Weer leek FC Trias haar 12e gelijkspel te halen maar het spectakel stuk bleef tot het einde bewaard. De warrige scheidsrechter gaf FC Trias een penalty in de 93e minuut van de wedstrijd. Omdat Rolf op dat moment in het SKB gehecht werd nam Menno zijn honneurs waar. Echter zijn penalty werd prachtig gestopt. Daarna liet ook Mathijs zijn klasse zien. Uit de zoveelste lange bal van Grol kon de spits de 3-2 aantekenen maar Mathijs was deze bal ook de baas. Waar iedereen zich verzoend had in een gelijkspel kwam bedrogen uit. FC Trias had eindelijk het geluk aan haar zijde. Uit een cornerbal kopte Richard de alsnog niet verwachte 2-3 binnen. Dat Grol deze goal aan vocht was belachelijk en de grensrechter zat er volkomen naast maar de scheidsrechter kon ook niet anders dan deze goal terecht goed te keuren. Waar de scheidsrechter hierna de blessure tijd vandaan hield was voor FC Trias een raadsel maar FC Trias bleef overeind.

Alles bij elkaar een terechte overwinning waar FC Trias lang op wachtte. Ook wel een verdiende overwinning. Daar waar FC Trias probeerde te voetballen via combinatie voetbal, was het Grol dat niet wou voetballen. Alleen via de lange bal probeert men de overwinning te halen. Grols goed recht maar dat was vandaag niet goed genoeg. Zondag a.s. komt koploper MASV naar Winterswijk. LAAT MAAR KOMEN.

Scroll naar boven