Veteranen winnen ook in Barchem

De veteranen mochten vandaag onder prima weersomstandigheden aantreden in Barchem tegen het combinatieteam van SVBV en Klein Dochteren. Een geduchte tegenstander omdat ze ons de eerste wedstrijd met een nederlaag achterlieten op ’t Huitinkveld. Met weer een flink aantal invallers i.v.m. de vele geblesseerden en afwezigen stond er echter weer een prima team. Teamchef Johan Ros heeft iedere week de taak weer een volwaardig elftal op de been te brengen, wat hem overigens prima afgaat. Want meestal is op maandag het team voor de volgende week al bekend. Er was vandaag zelfs een heuse fanclub mee vanuit Winterswijk. Even was het onduidelijk voor wie de fans waren maar het waren de persoonlijke supporters van onze voorstopper Willie Stemerdink.

FC Trias 7 begon sterk aan het duel en zette de tegenstander direct onder druk. Helaas stond het vizier van de spitsen vandaag niet op scherp want de bal vloog of over de goal of de doelman wist redding te brengen. Toch wisten de veteranen met een voorsprong te gaan rusten. Een splijtende pass van Ronnie Dorsthorst wist Ferdi Lammers te bereiken die de bal doorspeelde en Frans Hassing een niet te missen kans bood. 0-1 in de 44e minuut. Dit was ook direct de laatste actie van Ronnie, hij mocht de tweede helft gaan genieten van de voorjaarszon naast de andere wissels.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. Een prima spelend FC Trias dat veel kansen creëerde maar ze niet allemaal benutte. Een goed opkomende Joost te Selle speelde de bal naar Ferdi die direct door kaatste op Wilbert Luiten en de 0-2 lag in het netje. Even later dan toch ook de goal van Ferdi zelf. Met de rug naar het doel draaide hij prima om zijn as en de bal verdween met links onhoudbaar voor de doelman in de kruising; 0-3. Met nog 20 minuten te spelen vond FC Trias het verder prima en werd het af en toe nonchalant waardoor SVBV/Klein Dochteren ook wat kansjes kreeg. De verdediging stond echter prima vandaag en de 0-3 werd ook de eindstand.

De veteranen zijn aan een prima tweede seizoenshelft bezig. Ondertussen hebben we 36 punten uit 17 wedstrijden en staan we 5 punten achter koploper Buurse maar moeten we ook nog twee wedstrijden inhalen. Of dat echter gaat gebeuren is maar de vraag want “Engelse weken” met een dubbel programma is voor de oudjes wat te veel van het goede.

Volgende week gaan we op bezoek in Miste die ons graag een pootje willen lichten aldus het verslag van MEC vorige week. Aan Trias de mooie taak ook daar weer de drie punten mee te nemen naar Winterswijk-Oost.

Scroll naar boven