FC Trias – VDZ: iedereen blij met puntendeling

Op zondag 6 mei stond de laatste wedstrijd in de 2e periode op het programma. De wedstrijd tegen het Arnhemse VDZ die op 4 maart i.v.m. de sneeuw, werd afgelast, stond hiervoor op het programma. De belangen waren voor beide kanten erg groot en toch was uiteindelijk iedereen blij toen scheidsrechter Maarten ten Broek bij een 1-1 gelijke stand affloot. Hiermee behaalde VDZ de tweede periode (omdat concurrent Gendringen gelijk speelde) en lopen wij een punt uit in de strijd tegen degradatie (doordat andere ploegen verloren).

Bram te Bogt kon nog niet spelen (begint deze week weer met trainen) maar voor de rest was iedereen beschikbaar zodat er werd gestart met dezelfde elf spelers als vorige week.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en in tegenstelling tot afgelopen weken kwamen we nu zelf op een vroege (1-0) voorsprong. Lars Dijkstra zette vanaf links goed voor en Richard Kok kopte de bal keurig achter de kansloze Kwint Ceelen. Het leek of dit het sein was voor VDZ om alle schroom van zich af te gooien en kreeg het hierdoor meer grip op de wedstrijd. FC Trias hanteerde veelvuldig de lange bal wat weinig kansen opleverde. Echte kansen waren er echter voor VDZ maar twee maal wist doelman Mathijs Stortelers een gelijkmaker te voorkomen. Net voor rust kreeg Lars Dijkstra nog een kans na een voorzet van Richard Kok maar helaas wist Lars de bal niet onder controle te krijgen en bleef de voorsprong beperkt tot één doelpunt.

Na rust schakelde VDZ nog een tandje bij omdat er niet verloren mocht worden. FC Trias moest nog verder achter uit en kwam feitelijk niet meer aan aanvallen toe. Het wachten was dan ook op de terechte gelijkmaker (1-1) die uiteindelijk op naam kwam te staan van Desney Jansen die uit een corner staande bij de tweede paal scoorde. Daarna probeerden beide ploegen nog op een voorsprong te komen maar ontstonden er echte geen kansen, hooguit mogelijkheden als je daar al over kunt spreken. Daarom bleef het bij de 1-1 puntendeling waar beide ploegen tevreden mee waren.

Grote dank gaat uit naar de sponsoren Aannemingsbedrijf H.J. te Selle B.V., Hovawin BV en Stemerdink Machinehandel die deze week zorgden voor nieuwe wedstrijdballen die het veld op werd gebracht door pupillen van de week Lucas de Jong en Noud te Kortschot van onze JO11-3. Volgende week zondag (13 mei) spelen weer thuis en dan mogen we om 14:00 het Zevenaarse OBW welkom heten.

 

Ook deze week zorgde RTV Slingeland voor een mooie reportage:

 

Scroll naar boven