Estinea Wasserette

Sinds januari 2018 verzorgt Estinea de was voor de teams van FC Trias. in eerste instantie leek 2 dagen voldoende, inmiddels draaien de machines 3 dagen per week op volle toeren. Niet alleen de was voor de elftallen, maar ook de was vanuit de kantine en de kleding van de scheidsrechters wordt verzorgd.

‘Het wassen is een mooie klus. Als aan het eind van de week alle kleding weer gevouwen in de tassen in de kast staat vind ik het jammer dat het weer klaar is’, aldus een van de vaste groep medewerkers uit de wasserette. ‘Het werken voor FC Trias is erg mooi. We doen iets voor de club en zorgen ervoor dat elke wedstrijd de spelers weer in schone kleding op het veld staan. Daarnaast doen we nog wat andere werkzaamheden zoals de gangen vegen en helpen de kantine schoon te houden. Tijdens de zomerstop wassen we alle kleding en controleren en sorteren dit.’

Voordat het zover was, is er goed nagedacht over het wasproces en vooral over de logica voor de clienten van Estinea. Iedereen bij de vereniging is hier over geïnformeerd en ontvangt wekelijks bericht over kleine dingen die niet volgens afspraak zijn verlopen. Het niet uit elkaar halen van de sokken of schone was bij de vieze was lijken onbenullig kleine dingen. Voor de mensen die in de wasserette werken is dit niet zo. Alles wat ze doen, doen ze met veel overgave. Het is voor hen heel erg belangrijk dat de was telkens op dezelfde manier word aangeleverd en hebben zich dit ook zo aangeleerd. Dus de sokken rechtgetrokken in een net, de shirts binnenstebuiten in een net en de broekjes in een net en dit gebundeld dmv een speld in de container.

Mocht dit niet gebeuren zoals dit is besproken en beschreven, dan wordt het wassen erg lastig. De hele was moet uitgezocht worden en in het ergste geval komt de kleding niet correct in de tassen. Gevolg hiervan is dat de tas niet wedstrijdklaar is en de voetballers niet kunnen spelen in hun tenues. Daarnaast kost het gewoon veel extra tijd om het op te lossen en kan het zijn dat de kleding er onder te lijden heeft.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar hoe we werken. Kom gerust een keer kijken of een kop koffie met ons drinken. Dan laten we jullie graag zien hoe we ons werk bij FC Trias doen.

Meer informatie via:

Lesley ter Woord-te Kortschot
Herman Winkelhorst
beiden persoonlijk begeleider bij Estinea, te bereiken via team.wabataafseweg2a@estinea.nl

Scroll naar boven