1e verlies FC Trias 1

FC Trias speelde op zondag 4 oktober haar 3e wedstrijd thuis tegen het nog puntloze SML uit Arnhem. Onder belachelijke omstandigheden moest van de KNVB dit duel gespeeld worden. Er was geen publiek te bekennen en het werd dan ook een sfeerloze middag. Tel daarbij het verlies op 2-3 en de triestheid is verklaard. Dat de komende weken 2 weken ook onder deze omstandigheden gevoetbald moet worden is eigenlijk te gek voor woorden. Maar als club sta je machteloos.

SML liet eigenlijk vanmiddag niet zien waarom het nog 0 punten had. Met verzorgd spel had de thuisclub het vanmiddag lastig tegen de ploeg die zelf zegt dat men om het kampioenschap mee gaat doen. En die kans is misschien ook aanwezig alleen mag het nu al geen punten meer laten liggen als de concurrentie blijft winnen. In de 13e minuut was er al de eerste kans voor de bezoekers. Hoe de links buiten deze bal naast kreeg was een raadsel maar de opmerking van hun team manager “wordt het weer zo’n middag” sprak boekdelen. Blijkbaar had volgens hun trainer SML de 2 voorgaande wedstrijden ook al een aantal kansen gemist. Na deze gemiste kans blijf SML meer in balbezit. Toch kwam FC Trias in de 25e minuut op voorsprong. Een cornerbal werd niet goed verwerkt door de achterhoede van SML. Jorrit pikte de bal op en zette hard voor, te hard voor de keeper zo bleek want Roman was er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. FC Trias kwam iets beter in de wedstrijd en een prachtige steekbal van Sam was het Eddo die uithaalde. Met een uiterste krachtsinspanning van de aanvoerder kon hij de bal nog blokken. In de 38e mijn kopte Melvin W. de bal op de lat. En FC Trias had net voor rust op 2-0 moeten komen. Uit een corner van SML counterde FC Trias razendsnel naar de overkant. Met een prachtige pass over 40 meter van Menno moest Eddo de 2-0 maken maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Derhalve ging men rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust het zelfde spelbeeld. SML veelal in balbezit en FC Trias leunde wat achteruit wat ook de verdienste was van SML. Ook nu kwam FC Trias na 3 min in de 2e helft op een 2-0 voorsprong. Een scherpe voorzet bij de 2e paal werd verzilverd door Eddo. Daarna was het SML wat de klok sloeg en FC Trias moest veel achter de tegenstander aan. Op een gegeven moment is het dan ook niet meer te houden. Binnen 3 min was het 2-2. Hierna herpakte FC Trias zich iets maar het was voor vandaag helaas niet voldoende. SML kreeg in de 85e een pingel en deze werd keurig verzilverd. In de laatste minuten gooide FC Trias alles naar voren en kreeg het zelfs ook nog kansen op de 3-3. Een pegel van Menno werd zwak verwerkt door de keeper en de bal kwam tegen de lat. Maar helaas was het dat voor vandaag.

Al met al misschien wel een verdiende nederlaag tegen gewoon een goede ploeg. Volgende week opnieuw kansen in Duiven. Misschien doet de KNVB er goed aan om het programma er 2 weken uit te halen. Voor een amateurvereniging die ook al niet gebruik mag maken van haar kantine en spelen zonder publiek is amateur voetbal onwaardig.

Nieuwe supporterservice: Helaas mag een doorgewinterde FC Trias toeschouwer ons helaas niet aanmoedigen. Toch kun je tijdens de wedstrijd op de hoogte blijven door je aan te melden voor de “FC Trias 1 tussenstand groep”.  Meldt je aan door een e-mail te sturen aan Wilco ten Damme (wtendamme@hotmail.com) met daarin de opgave van uw 06-nummer  en daarna wordt u met een Whatsapp bericht op de hoogte gehouden van de tussenstand.

Bij de wedstrijd mocht geen publiek aanwezig zijn maar voor hen maakte RTV Slingeland de volgende reportage: