3e: 1e en 2e helft een wereld van verschil

Na de terechte nederlaag van vorige week tegen Eibergen 2 kon Trias 3 zondag weer vol aan de bak tegen de nummer 3 van de ranglijst, Varsseveld 3. Thuis wist het 3e nog met 1-0 te winnen, dus vertrouwen in een goed resultaat was aanwezig. Trias moest het daarbij doen zonder Niek en Nick die met het 2e meegingen en Frank de Vries die geblesseerd was. Toch zat het met 14 man nog ruim in de bezetting.

Trias begon de wedstrijd meteen goed. Na 1 minuut gaf Bjorn een diepe bal de 16 in, waarna de bal over de verdediging viel, in de voeten van Gijs, die volledig vrijstaand de bal in het doel plaatste (0-1). Lang kon Trias echter niet genieten van de voorsprong, want na 6 minuten was er balverlies op het middenveld, vervolgens schoot een tegenstander van een meter of 20 op het doel, onderweg werd de bal van richting verandert, waarna de bal onhoudbaar over Danny in de bovenhoek viel (1-1). Hierna had het 3e weinig meer in te brengen. Varsseveld was voortdurend in de aanval en Trias kwam overal een stap te laat. Voetballend zag het er ook niet altijd even goed uit op het slechte veld (Inmiddels zijn we bij Trias toch een beetje verwend geworden). Deze overmacht leverde Varsseveld dan ook een aantal grote kansen op, waarvan we er een paar al bijna telden, maar was het Danny, die telkens een achterstand voorkwam. Vlak voor rust kwam Varsseveld dan toch nog op voorsprong. Na een corner van Trias-zijde brak Varsseveld uit en moest er uiteindelijk op rand van de 16 een overtreding worden begaan om erger te voorkomen. Helaas werd deze vrije trap prachtig over de muur in de kruising geschoten, waarmee Varsseveld nog met een voorsprong de rust in ging (2-1).

Een volledig terechte achterstand, waar het echt aan Danny te danken was dat het nog maar 2-1 stond, het had ook zomaar 4/5-1 kunnen staan. De marge was echter nog steeds 1, daarbij had het 3e de 2e helft de wind mee (er stond toch een behoorlijk briesje), dus was er nog hoop.

De 2e helft was het speldbeeld totaal anders. Nu had Varsseveld weinig in te brengen en kreeg Trias de kansen om te scoren. In de 50e minuut ontving Gijs de bal aan de rechterkant van het veld en legde af, op rand van de 16, op de volledig vrijstaande Jesse die vervolgens de tijd kon nemen en de hoeken voor het uitkiezen had. Jesse schoot echter direct, waarna de bal, mede door een polletje, ver over ging. Hierna kwamen er nog meer kansen. Zo schoot Gijs een bal op rand van de 16 hard tegen de bovenkant lat. Ook had Gijs na 1 uur spelen nog een best grote kans, maar was waarschijnlijk verrast dat een verdediger een voorzet net niet kon onderscheppen, waarna er een rolletje op doel volgde. Verder was er nog een afgekeurd doelpunt van Stefan, waar de Varsseveld-doelman een bal los liet, nadat die door een teamgenoot werd omvergelopen. Daarnaast was er nog een kansrijke 3 tegen 2 uitbraak, die discutabel werd afgevlagd door de grens. Het laatste deel van de wedstrijd ging Trias achterin 1 op 1 spelen en mocht Rick voorin de confrontatie op zoeken. Zijn eerste balcontact leek direct kansrijk en hard richting het doel te gaan, maar werd geblokt. Trias bleef drukken en gaf ondanks het risico dat het nam weinig weg. Wel had Varsseveld nog wel 2 gevaarlijke uitbraken die nog net voor buitenspel werden afgevlagd. Het 3e bleef gevaarlijk tot het einde, zo werd vlak voor tijde een gevaarlijke voorzet uit een corner net gemist door iedereen. Het zat echter niet mee en de bal leek er dan ook niet meer in te gaan. In Blessuretijd bleef Gijs redelijk lang met de bal aan de voet in de hoek, hij wist hieruit te ontsnappen en gaf de bal in de 16 mee aan Bram. Daar hapte een verdediger zeer dom, waarna die niet de bal raakte, maar Bram, waarna de scheids niets anders kon dan een penalty geven. Deze werd koelbloedig ingeschoten door Stefan (2-2). Toch nog een puntje. Even later ging Trias er bijna nog vandaar met de winst. Bij een trap naar voren, zette Jesse zijn lichaam goed tussen de bal en de man, waarna hij door leek te gaan richting doel. Het was echter nog zeer lastig, omdat de bal niet de juiste snelheid en richting mee kreeg, waarna de verdediger de bal nog tijdig kon wegwerken, waarna de scheids een einde maakte aan de wedstrijd, waar de wind achteraf toch wel een grote rol speelde in het spelbeeld.

Op basis van het scoreverloop en wedstrijdbeeld voelde het toch wel als een gewonnen punt. Daarbij was het ook wel een belangrijk punt, zeker nu de concurrentie blijft winnen. Volgende week moet de concurrentie tegen elkaar en moet Trias eigenlijk wel winnen om ze nog voor te blijven. Dat moet het dan volgende week doen thuis tegen Vorden 2, waar het uit nog een kansloze wedstrijd speelde, die met 7-4 werd verloren.

Scroll naar boven