3e Brengt Etten 2 eerste puntverlies toe

Zondag stond er voor het 3e een belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen Etten 2. Belangrijk, omdat Etten alles nog had gewonnen en daardoor 6 verliespunten voorsprong had op Trias 3, dat graag voor de titel wil strijden. In tegenstelling tot vorige zondagen, waar het 3e mensen moest afstaan aan het 2e, kreeg het deze week zelfs versterking van het 2e. Bram en Lars deden mee. De afwezigheid van Benjamin en Bjorn kon dus goed worden opgevangen. Mathijs keepte. Het 3e was ook nog eens behulpzaam, want het liet de in vorm verkerende Harm vrijwillig meedoen met het 8e. Onder leiding van de wat grieperige Arnold (Bennie was afwezig en kon niet onder een al lang geplande activiteit uit) kon het 33 op zoek naar de overwinning.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd was niet te zien dat Etten de koploper was. Trias domineerde de wedstrijd en had weinig te duchten van de tegenstander. Ondanks dat Trias het spel domineerde en veelal op de helft van de tegenstander te zien was kreeg het 3e niet al te grote kansen. Enkele keren eindigde een gevaarlijke aanval op een rebound, waar een Etten-speler telkens eerder aanwezig was. De grootste kans in die fase was voor Gijs, die een hoge bal op vijf-meter van het doel net over kopte. Na een minuut of 25/30 kwam Trias dan toch verdient op voorsprong. Een hoge bal van Sander richting Gijs werd niet goed ingeschat door de keeper. Uiteindelijk belande de bal midden voor het doel voor het hoofd van de inlopende Bram die de bal simpel binnenkopte (1-0). Trias bleef druk houden en Etten speelde vooral heel slordig en schoot de ballen bij de opbouw veelal buiten het veld. Tien minuten voor rust greep de Leider van Etten in en wijzigde de formatie. Trias verloor daarmee de grip en kreeg het direct eens stuk lastiger. Ondanks dat Etten in die fase misschien zelfs iets beter was kreeg Trias nog wel 2 goede mogelijkheden. Een uittrap van Mathijs werd doorgekopt door Gijs, waarna Lars aan de linkerkant doorbrak. Uiteindelijk kwam Lars, achtervolgd door een tegenstander, uit op de buitenkant van de 16 en schoot in de verre hoek, waarna de keeper de bal nog net met zijn voet tot corner kon verwerken. Vlak voor Rust leek Gijs nog te scoren. Hij controleerde een hoge bal perfect, maar de keeper kwam, verrassend, snel uit en kon daarmee het doel verkleinen en zodoende een doelpunt voorkomen.

Een verdiende voorsprong alleen had Trias gezien het machtsvertoon ruimer voor moeten staan. Zaak was het om zo door te gaan, maar moest daarbij wel rekening houden dat het bij Etten alleen maar beter kon gaan in de 2e helft.

De 2e helft zette het spelbeeld van de laatste 10 minuten voor rust voort. Trias kwam niet meer tot voetballen, zakte wat terug en kwam daardoor ook wat onder druk te staan tegen Etten. Ondanks dat kon Etten geen kansen creëren. Eenmaal werd het wel bijna gevaarlijk nadat Mathijs iets te laconiek was met een los-maar momentje, maar kon dat nog tijdig herstellen. Trias speelde dus niet goed, maar kreeg nog wel een aantal mogelijkheden om te scoren. De grootste ontstond nadat Bram rechts door het midden doorbrak. Trias leek met 2/3 man richting de keeper te gaan, maar op een meter of 10 buiten de 16 besloot Bram, achtervolgd door een verdediger, de bal stuiterende bal over de keeper te plaatsen, maar dit mislukte. De 1-0 bleef staan en daardoor bleef het tot de laatste minuten spannend. Vijf minuten voor tijd leek Gijs voor de beslissing te gaan zorgen. Hij leek één op één richting doel te gaan, met Jesper aan de linkerkant vrijlopend, maar had in volle sprint een mindere balcontrole, waardoor de bal van de voet sprong. Gijs liep door en kon de bal nog net voor de keeper wegkapen, waarna hij op de achterlijn kwam. De kans leek verkeken, maar Gijs zette vervolgens hoog voor, waarna de bal terecht kwam op de nog steeds vrijstaande Jesper, die kaartjes voor Feyenoord – Ajax speciaal voor deze inhaalwedstrijd had afgestaan, de bal ontving en uit de lucht uithaalde. Hij raakte de bal verkeerd (met zijn scheenbeschermer), maar verraste daarmee ook de keeper, waarna de bal langzaam in de verre hoek verdween (2-0). Dit was tevens de einduitslag.

Op basis van de 1e helft een meer dan verdiende overwinning. De 2e helft was moeizaam, maar het 3e kreeg ook hier nog enkele kansen en gaf zelf weinig weg. Dit is alweer de 3e wedstrijd dat het achterin de 0 houdt. Ondanks de inmiddels 6 verloren punten doet het 3e weer bovenin mee in een competitie waar iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen. Volgende week thuis tegen SDOUC 3.

Scroll naar boven