3e Degradeert

Maandag stond er voor het 3e een beslissingswedstrijd tegen Vorden 2 op het programma om handhaving in de 3e klasse. Beiden behaalden na 22 wedstrijden 22 punten en aangezien het doelsaldo of onderling resultaat n.v.t. was moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden op neutraal terrein in Groenlo. Ondanks dat beiden 22 punten behaalden zat er wel een verschil in de route naar die wedstrijd. Trias had een mindere start en kwam daarna sterk terug en Vorden had juist een hele slechte 2e seizoenshelft. Vorden kon dan weer vertrouwen putten uit de onderlinge duels, waarin ze 4 punten behaalden (7-4 en 0-0). Het 2e hoefde niet te spelen, dus had het 3e alle spelers tot haar beschikking. Thorben en Frank de Vries waren niet beschikbaar, daarvoor viel Mike Oonk in (wederom bedankt). In de kleedkamer werd nogmaals duidelijk gemaakt dat we met deze groep niet hoefden te degraderen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog wel een beetje onduidelijkheid over de regels. 1. Eerst zou er bij gelijkspel een verlenging en penalty’s volgen. 2. Eenmaal aangekomen had de KNVB bericht dat er een verlenging zou volgen en daarna degene zou winnen met het beste doelsaldo. 3. Wat later zou er geen verlenging komen, maar direct penalty’s. Uiteindelijk bleek het toch scenario 1 te zijn. Omdat 1 van de neutrale grensrechters niet aanwezig was, werd er via Grol een andere geregeld en kon de wedstrijd een kwartier later dan gepland beginnen.

Zoals wel vaker in een degradatiewedstrijd het geval is werd er niet echt goed gevoetbald, maar wel gestreden voor elke meter. Trias leek iets beter te beginnen en kreeg ook de eerste kansjes. De eerst grotere kansen waren ook voor Trias. Zo ging een kopbal van Gijs, van een meter of 5, net naast en was er nog een heuse scrimmage voor het doel, waar uiteindelijk de doelman de bal nog net kon oprapen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Vorden steeds gevaarlijker, maar door goed verdedigen kwamen ze vooral tot veel corners. Na een minuut of 30 viel Nick geblesseerd uit en na enkele wisselingen kwam Rick op rechtsback te staan. Hij kreeg direct de grootste kans voor Trias. Sander stuurde Rick diep, waarna Rick richting 16 meter ging. Hij had misschien wel zelf kunnen afronden, maar koos ervoor om af te leggen op de aanstormende Harm, mede omdat de bal in stuiter moest worden voorgegeven, kwam de bal lastig aan bij Harm die daardoor eerst moest aannemen, daardoor tijd verloor, en vervolgens naast schoot. In het laatste deel bleef Vorden de meest aanvallende ploeg, maar gescoord werd er niet meer dus werd er met 0-0 gerust.

De 2e helft kwam Trias slecht uit de kleedkamer en kwam Vorden er een paar keer gevaarlijk uit. Na 10 minuten volgde dan ook het doelpunt. Na een 1-2 op 2/3 van het veld werd een speler over rechts diep gestuurd. De ingrepen kwamen net te laat, waarna er een overhand aan Vorden-aanvallers ontstond. Uiteindelijk kwam de bal bij een vrijstaande speler, die vanaf 10 meter binnenschoot (0-1). Vorden kreeg hierna een aantal gevaarlijke uitbraken waar het de score had kunnen uitbreiden, maar toen stond Danny in de weg of werd er nog net op tijd uitverdedigd, waarbij de Vordenaren ook nog 2x een penalty claimden. Met nog een half uur te gaan werd er niet meer gevoetbald door het 3e, wat meestal de lange bal hanteerde. Bij een diepe bal werd er een overtreding begaan op de wegdraaiende Gijs, waarna de bal de 16 inrolde, vervolgens dacht de verdediger de ruimte te hebben en liet de bal over aan de keeper, maar had niet gezien dat Frank meeliep die de bal simpel binnentikte. Het doelpunt ging echter niet door, want op het moment dat Frank afwerkte floot de scheids (die het Frank ook niet had gezien) voor de overtreding op Gijs. Trias bleef de bal erin pompen en bij een van die ballen kwam die hoog in de (linkerkant) 16 bij Gijs, die de bal over de doelman kopte, maar de bal nog net kon aantikken. De bal werd vervolgens net voor de lijn weggewerkt door een Vordenaar die een Trias aanvaller voor was. Vorden had het duel inmiddels al een aantal keren op slot kunnen gooien, maar deed dat niet en dus bleef het tot het einde spannend. In de laatste minuut viel dan toch de beslissing. Iedereen stond naar voren en toen schoot men in de buurt van de middenlijn op het lege doel (0-2).

Het was misschien wel zo’n wedstrijd van wie als eerste scoort die wint. Helaas was het Vorden dat aan het langste eind trok. Door de nederlaag degradeert het 3e naar de 4e klasse. Een degradatie dat onnodig en te voorkomen was geweest, zeker gezien de mindere 1e competitiehelft waar het punten heeft laten liggen. Maar als je op het einde van het seizoen 3x de mogelijkheid hebt om je veilig te spelen, is het misschien ook wel terecht als je degradeert. Volgend jaar gaan we (in het laatste jaar van Bennie als trainer) uiteraard voor het kampioenschap.

Bij deze willen we wel alle spelers (en vele keepers) nogmaals bedanken voor het invallen gedurende dit seizoen.

Scroll naar boven