3e: De ene wedstrijd is de andere niet

Zondag speelde Trias 3 de uitwedstrijd tegen VIOD 5. Een duel tussen 2 ploegen die voor de winterstop nog meestreden om de titel, maar waarvoor nu niet meer dan plek 3 op het spel stond. In het 1e competitieduel was dit nog een doelpuntrijke wedstrijd, waar Trias mede door gemiste kansen en zwak verdedigen een 4-1 voorsprong uit handen gaf (4-4). Vanwege de afwezigheid van enkele verdedigers en, omdat Rick weer plaats moest nemen in het doel was er en heus verdedigers tekort en werden Jeroen en wederom Bram een linie teruggehaald.

Dit pakte echter niet verkeerd uit, want de verdediging bleek deze wedstrijd behoorlijk stabiel te staan. Het ervaren en fysieke VIOD brak wel een aantal keer uit en kreeg ook meerdere corners, maar de 1e helft gaf het 3e buiten een tweetal vrije trappen, net buiten de 16, verder geen grote mogelijkheden weg. Trias creëerde ondanks de geboden ruimte en enkele mogelijke kansrijke aanvallen ook weinig. Toch was het Trias dat halverwege de wedstrijd de leiding nam. Op een meter of 20 van het doel was het Mike die een vrije trap hard en onhoudbaar in de bovenhoek van het doel schoot (0-1). Dit mooie doelpunt was tevens de ruststand.

De 2e helft kreeg Trias direct een kansrijke uitval. De net ingevallen Corne werd de diepte in gestuurd door Jeroen en besloot rand 16 op het doel te schieten, maar kon de doelman niet in de problemen brengen. De resterende 2e helft kreeg Trias nog enkele mogelijkheden om het duel op slot te gooien, maar liet dit na. Ook profiteerde het te weinig van de geboden ruimte en daardoor kwam het zelf in de problemen. VIOD voerde de druk op en een fase in de 2e helft kon Trias niet meer dan de ballen wegwerken, maar gelukkig was VIOD ook onnauwkeurig en stond het vaak buitenspel (al dachten ze zelf van niet), dus veel kansen volgden er niet. Zo rond de 80e minuut leek men toch op gelijke hoogte te komen. Een schot van rand 16 leek binnen te gaan, maar kwam op de binnenkant paal en kwam recht in de handen van Rick terecht. Vijf minuten voor tijd negeerde de scheidsrechter een keer het vlagsignaal, waar Kay commentaar op had. De scheids was hier niet van gediend en stuurde hem weg. Arnold nam het over en kon ook nog enkele keren vlaggen voor buitenspel. Trias bleef hard werken en geconcentreerd spelen en gaf in de 7 minuten blessuretijd niets meer weg.

Dit maal weinig doelpunten en kansen. Een mooie vrije trap, het begint een specialiteit te worden van het 3e, gaf dus de doorslag in deze wedstrijd. Melvin en Corne bedankt voor het invallen. Er staat nog één thuiswedstrijd tegen Dinxperlo 2 op het programma, maar het is nog niet geheel duidelijk of die nog wel/niet wordt gespeeld.

Scroll naar boven