3e houdt de spanning erin

Zondag trad het 3e aan tegen directe concurrent Ruurlo 2, waar het in de thuiswedstrijd nog overtuigend van won met 5-2. Bij winst zou het 3e zo goed als veilig zijn, maar bij verlies zou het ingehaald worden door Ruurlo en op de degradatieplek terecht komen. Het wist dat het in ieder geval niet zo eenvoudig zou gaan als in de thuiswedstrijd, want de tegenstander had zich in de tussentijd versterkt en heeft de afgelopen periode aardige resultaten neergezet. Trias moest het daarbij zien te doen zonder Jeroen en Kelvin die met het 2e meegingen, Bram was nog geblesseerd en Gijs moest werken. Leider Bennie liet ook verstek gaan vanwege de paardenwedstrijd in het Rommelgebergte (of was het toch de spanning?!). Daartegenover stond het onverwachte vroege terugkeer van Stefan en ging Bob als spits mee.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Ruurlo. Het zette Trias onder druk dat er de eerste minuten moeilijk onderuit kon voetballen. Binnen 10 minuten had Ruurlo dan ook een grote kans om op voorsprong te komen. Een hoge bal werd te zacht terug gekopt, waarna een Ruurlo-aanvaller 1 op 1 kwam met Danny, die de bal nog net met zijn voeten kon keren. De minuten daarna bleef Trias het lastig houden, maar na een kwartier kwam het al wat beter in de wedstrijd en kreeg het zelf ook wel ruimte om te voetballen. Kansjes waren er voor Nick die zichzelf goed vrijspeelde, maar in de 16 aangekomen, kon hij met links niet goed afwerken. Daarnaast was er nog een mogelijkheid voor Stefan, maar kon een verdediger hem nog net blokken in de 16, waardoor hij niet 1 op 1 richting doel ging. Na iets meer dan 30 minuten te hebben gespeeld was er onnodig balverlies aan Trias-zijde. De organisatie stond vervolgens niet zo goed, waardoor Trias op meerdere plekken te laat was. Uiteindelijk kon een speler vrijstaand van een meter of 20 uithalen, waarna de bal met een krul schitterend in de kruising vloog (1-0), Danny was volledig kansloos. Trias moest dus op zoek naar de gelijkmaker en die leek er ook te gaan komen. Een corner werd door Nick met het hoofd verlengt, waarna de bal richting de verre hoek op de paal belande. Later was er nog een momentje toen Harm over links uitbrak en wilde voorzetten op Stefan, maar daar werd een overtreding op begaan. De scheids liet het echter gaan, waardoor er ook met de 1-0 achterstand werd gerust.

De 2e helft was het Trias dat de druk opvoerde, maar tot kansen kwam het eigenlijk niet. Ruurlo kon vrij eenvoudig verdedigen, maar kreeg zelf ook geen kansen. Zo rond de 60e minuut was er de kans voor Trias om op gelijke hoogte te komen. Harm kreeg op links de ruimte en gaf een afgemeten voorzet op Nick die de bal in de korte hoek kopte. De keeper was volledig kansloos geweest, maar de bal vloog net over de lat. Hierna ging Trias opportunistischer spelen en hanteerde het veelal de lange bal. De bal viel echter telkens net niet goed, waardoor het ook niet gevaarlijk werd. Het laatste kwartier ging het nog meer risico nemen en ging het achterin 1 op 1 spelen. Hierdoor kwam er ook meer ruimte voor Ruurlo. Bij een van die uitbraken, ca. 10 minuten voor tijd, leek Ruurlo de wedstrijd op slot te gooien. Op het einde van de aanval lobde de aanvaller de bal over Danny, maar die viel net naast de palen. Hierna werd het nog een keer spannend, nadat de Ruurlo keeper de bal los liet, Rick kon net niet op tijd bij de bal, waarna die nog in de kluts bij Jesse terecht kwam die vervolgens vanuit een moeilijke hoek hoog over schoot. De laatste minuut ging bijna iedereen na voren, waarna er bij een te lage voorzet een uitbraak volgde van Ruurlo. Uiteindelijk scoorde een speler met een mooie boogbal het beslissende doelpunt (2-0), waarna de scheids meteen een einde maakte aan de wedstrijd.

Een teleurstellend resultaat voor het 3e. Na een moeizaam begin leek Trias de zaakjes op orde te hebben, maar kwam het door een wereldgoal toch nog op achterstand wat het niet meer kon ombuigen. Naast deze nederlaag haalden de concurrenten deze speelronde ook verassend punten. Vios Beltrum haalde een punt bij de koploper en Warnsveldse Boys won van de nummer 2, waardoor het 3e nu alleen op de degradatieplek staat.

Trias zal de laatste 2 wedstrijden vol aan de bak moeten tegen Warnsveldse Boys en Vios Beltrum. 3 Punten kan genoeg zijn, maar bij 2 zeges is het nog geeneens zeker veilig, want in het ongunstigste geval speelt het dan nog een beslissingswedstrijd. Het zal waarschijnlijk spannend blijven tot de laatste wedstrijd!

Scroll naar boven