3e komt tekort tegen Eibergen 2

Zondag moest het 3e uit tegen Eibergen 2, waar het thuis nog met 1-1 tegen gelijkgespeeld heeft. Iedereen was fit. Ondanks het afstaan van 2 spelers aan het 2e had het 3e nog steeds 15 man ter beschikking en dus konden er weer keuzes gemaakt worden. Gezien de wedstrijden na de winterstop was er voldoende vertrouwen in een goed resultaat, maar Eibergen was net als Trias ook goed uit de winterstop gekomen, met 2 overwinningen.

Dat Eibergen een goede ploeg had, was wel te zien in de openingsfase. Trias werd vanaf het begin naar achteren gedrukt en had het 1e kwartier vrijwel niets in te brengen. Dit kwam ook mede doordat Trias, door de 4-4-2 opstelling van Eibergen, zoekende was om de organisatie goed neer te zetten. Grote kansen vielen er ook weer niet te noteren, maar het was wel Danny die met overtuigend keepen het 3e op de been hield. Na 20 minuten kreeg Eibergen dan toch de kans om op voorsprong te komen. De spits ontving de bal, met een steekpass, in de 16 en kwam 1 op 1 met Danny, die de bal nog net kon keren. Hierna leek Trias de boel in orde te hebben en beter in de wedstrijd te komen, maar kwam het toch na 30 minuten ongelukkig op achterstand. De bal werd terug gespeeld op Niels en die liet de bal onder zijn voeten glippen, waarna de spits door kon lopen richting doel en liet Danny kansloos (1-0). Het duurde echter niet lang of Trias kwam weer op gelijke hoogte. Na een goede loopactie in de 16 ontving Jesse een lange bal, die die vervolgens in het dak van het doel schoot (1-1). De grens vlagde voor buitenspel van Gijs, die niet bij de actie was betrokken, en de scheids nam dit over en dus bleef het (1-0). Over de arbitrage waren we deze wedstrijd sowieso wat minder te spreken. Vlak voor rust kreeg Trias nog een kans op de gelijkmaker. Een hoge voorzet van Harm ging over de doelman heen en kwam vervolgens bij Gijs terecht. Gijs maakte de actie en schoot vervolgens met links net over het doel. De 1-0 leek de ruststand te worden, maar vlak voor rust kreeg Eibergen nog een grote kans. Vanaf rechts werd er voorgezet, waarna een speler vanaf een meter of 11 vrij kon inschieten. Deze schoot echter recht in de handen van Danny, waarna er toch met een 1-0 werd gerust.

Met een 1-0 achterstand kon Trias gezien het vertoonde spel nog vrede mee hebben.

In de 2e helft kwam Trias beter voor de dag. In het begin leek Trias het betere van het spel te hebben, maar tot kansen kwam het eigenlijk niet. De rest van de 2e helft ging redelijk gelijk op. Na een minuut of 60 was er nog wel een mooie aanval van Trias. Frank de Vries stuurde met een pass Gijs diep, die leek 1 op 1 te gaan. Hij kwam echter niet goed uit en koos ervoor om de bal af te geven op 1 van de 2 meelopende spelers, maar dit kon door Eibergen nog net verdedigd worden. Trias probeerde het hierna wel, maar Eibergen stond goed te verdedigen, waardoor we er moeilijk doorkwamen en Eibergen kreeg zelf ook nog wel een aantal kleine mogelijkheden. Met de marge van 1 zat er altijd nog een puntje in, maar na een uitbraak in de 85e minuut werd aan die hoop een einde gemaakt (2-0). Vlak voor het eind leek Stefan nog de eer te redden met een kopbal, maar deze werd met een goede reflex nog net gekeerd door de keeper.

Het 3e heeft volkomen terecht verloren van een sterk Eibergen. Toch had er nog wel een puntje ingezeten. Volgende week nieuwe kansen, uit tegen Varsseveld 3, waar het thuis nog met 1-0 van heeft gewonnen.

Scroll naar boven