4e overwinning voor FC Trias op rij

Zondag 6 november kwam TVO uit Beckum op bezoek. TVO behaalde dusver nog maar 3 punten en FC Trias had dus maar 1 opdracht en dat was dat er thuis gewonnen moest worden.

In een ongewijzigde opstelling begon FC Trias zwak aan de wedstrijd. TVO was overal de baas op het veld. Men vond elkaar gemakkelijk en FC Trias had het lastig met de lopende middenvelders. TVO legde enorm veel energie in de wedstrijd. FC Trias wilde of kon dat niet opbrengen in de 1e helft. Derhalve een volledig terechte 0-2 ruststand op het Huitinkveld. FC Trias creëerde in de 1e helft niet veel kansen maar als men de voorwaartsen met een diepe lange bal wegstuurde was het meestal de grensrechter die haar achterhoede hielp door elke x maar te vlaggen. Misschien had FC Trias nog een penalty moeten krijgen maar de scheidsrechter wuifde deze overtreding weg. De scheidsrechter floot überhaupt vanmiddag niet veel waardoor er redelijk overtredingen onbestraft bleven.

En ja wat doe je dan in de rust?
Je kunt als trainers volledig uit je plaat gaan of juist de rust bewaren en duidelijk aangeven waar pijn punten zitten. Dat laatste gebeurde. Yassin gaf duidelijk aan waar het aan schorte. Ook FC Trias moet strijd leveren en je mag nooit een wedstrijd verliezen op strijd. Er werd in de rust nog niet gewisseld maar er werd wel aangegeven dat dit niet zo lang duurde.

FC Trias kwam nu wel goed uit de kleedkamer. Men ging van minuut 45 direct op zoek naar de aansluitingstreffer. En die liet niet zo heel lang op zich wachten. Een lange bal werd op waarde geschat door onze club topscorer Cornelis. Met een bekeken duwtje kwam Cornelis alleen voor de keeper. En ook nu floot de scheidsrechter niet. 1-2 . Direct hierna wisselde FC Trias 3 man. Wiebe kwam op middenveld erbij, Melvin K en Melvin W kwamen erbij in de spits. FC Trias ging er volledig voor om de achterstand om te zetten in een voorsprong. TVO kwam er totaal niet meer aan te pas, misschien ook omdat men er teveel energie in de 1e helft had ingelegd. En het wisselbeleid betaalde zich uit. Binnen 7 minuten werd het van 1-2 de achterstand omgebogen in een voorsprong van 4-2. Eerst was het Wiebe die een prachtige voorzet van onze assist koning Menno de 2-2 liet aantekenen. Bij de 2e paal liet hij de keeper volledig kansloos. Omdat TVO er totaal niet meer aan te pas kwam was het FC Trias dat de nodige cornerballen kreeg. Uit 1 van deze cornerballen kopte Melvin W de 3-2 binnen. FC Trias ging op zoek naar meer en weer was het Cornelis die de 4-2 aantekende. TVO werd volledig overklast de 2e helft en op moment dat de overwinning in de pocket zat liet Cornelis zijn waarde nogmaals zien. Op rand 16 zag hij dat de keeper net te ver voor zijn doel stond. Met een fantastische stift kwam de 5-2 op het scorebord.

Een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was volledig voor TVO. Het was voor ons een raadsel waarom deze ploeg nog maar 3 punten had. Maar FC Trias was de 2e helft heer en meester en liet op voetballend vermogen, conditie en wilskracht TVO volledig kansloos. Misschien was het dan niet zo gek dat FC Trias ondertussen 14 punten heeft en TVO nog maar 3. Komende zondag uit naar Rossum tegen RSC. Een onbekende tegenstander voor ons. Les uit deze wedstrijd moet zijn dat de wedstrijd om 14.00 begint en niet om 15.00 uur

Er werd weliswaar 7 x gescoord met de ballen die beschikbaar gesteld door Geert Kruisselbrink Bouw, Italiaanse Meren en Steentjes Makelaars maar de eerste die het net troffen waren de pupillen van de week: Lars te Brummelstroete en Milan Wensink beide van onze JO10-3

Scroll naar boven