5e overwinning op rij voor FC Trias 1

FC Trias won vandaag voor de 5e keer op rij. Vandaag was het DVV dat daar geen verandering in kon brengen. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg en trotse koploper uit de 3e klasse B. Daarmee beleefd FC Trias de beste seizoenstart sinds tijden. Volgende week wil men dit bevestigen uit bij HC ’03.

Eerst terug naar zondagmiddag. FC Trias begon wederom goed aan de wedstrijd. Binnen een kwartier stond men op 1-0. Een vrije bal van Menno vanaf 30 meter werd een kletser van de keeper van DVV. Nick H was er als eerste bij en liet de 1-0 op het scorebord zetten. Daarna werd het een wedstrijd waarin DVV liet zien dat men aardig kon voetballen. Alleen zoals de trainer van hun aangaf “niet alleen blaffen maar ook bijten” was zeker op zijn plaats. DVV werd in de eerste helft niet gevaarlijk maar FC Trias had het toch wel degelijk lastig met de uitploeg. Omdat DVV met 5 achterop speelde wist men hier niet goed mee om te gaan. Maar niet voor de 1e keer gaf FC Trias geen krimp achterin en hield men de pot achterin wederom dicht. Omdat het achterin goed stond weet FC Trias altijd wel dat men voor in kansen krijgt. Ook vandaag weer. Nu was het Cornelis dat volkomen terecht een penalty kreeg. Net voor rust werd het 2-0 door Menno. Ook de 3-0 had zomaar kunnen vallen ware het niet dat een inzet van Menno op de paal belande.

In de rust deed de technische staf een tactische ingreep. Spits Melvin K die zeker niet slecht speelde, werd geslachtofferd voor Melvin W om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen. FC Trias slaagde met vlag en wimpel voor. DVV was meer in balbezit maar FC Trias gaf geen enkele kans weg. FC Trias liet zich wat inzakken om razendsnel er uit te komen. Hier liet Roman zien dat hij ook sprint capaciteiten beschikt. Hij liet iedereen zijn hielen zijn en uit zijn voorzet kon DVV alleen een eigen doelpunt maken 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Maar DVV bleef geloven in haar spelplan. Men speelde veelal op de speelhelft van FC Trias zonder ook maar echt gevaarlijk te worden. Echter door een communicatie fout werd het toch nog 3-1. Met nog 10 minuten te gaan kwam FC Trias niet verder in de problemen. Daarmee werd de 5e wedstrijd ook gewonnen. Hiermee word de droomstart voort gezet.

Volgende week uit in Hummelo en Keppel tegen HC ’03. Een wedstrijd uit het verleden bevestigd dat FC Trias het daar nooit gemakkelijk heeft gehad. De laatste keer stond men binnen 8 min met 2-0 achter waar men later met 3-4 won. Laat FC Trias gewaarschuwd zijn en men niemand onderschat. Ook HC03 niet dat vandaag knap met 1-2 won bij Rheden.

Pupillen van de week Manuel Tieleman en Femke Wilterdink uit JO11-2 hebben genoten van de wedstrijd waarbij 4 x werd gescoord met ballen geschonken door
* AANNEMERSBEDRIJF WILLY SCHREURS
* ALFRED SLOETJES MONTAGEBDRIJF BV
* OXENER SCHOENMODE

Ook RTV Slingeland was met een camera aanwezig en zij maakten de volgende reportage:

Scroll naar boven