Bekerwedstrijd Haaksbergen JO15-1 – FC Trias JO15-2 eindigt in 3-3

Na een nuttige reeks oefenwedstrijden aan het eind van het vorige seizoen, tegen de C1 (3-2 winst) en de C3 (7-3 winst), en in de afgelopen weken tegen Zelos JO15-1 (5-0 winst) en RKZVC JO15-1 (2-2 gelijkspel) was het vandaag, 24-8, tijd voor de eerste bekerwedstrijd.

Het was warm in Haaksbergen, maar na de cliché-uitspraak, “daar hebben beide elftallen mee te maken” werd er begonnen aan een stevige warming-up. De tegenstander daarentegen deed alles op “zijn dooie gemak” en we dachten dat we daar al onze voorsprong hadden om de wedstrijd mee te beginnen. Het tegendeel bleek echter waar. Na 10 minuten stonden wij al met 2-0 achter, oorzaken waren slordig balverlies en slecht omschakelen. In de 13e minuut legde Thom in de 16 een bal prima terug op Dominique die met een geplaatst schot voor de aansluittreffer zorgde: 2-1
Echter, wederom was de verdediging slordig en werd er door de snelle buitenspeler van Haaksbergen 3-1 gescoord.
Na een eerste drinkpauze en een wissel (Lars Roerdink voor Joost ten Damme) pakte Trias gelukkig het initiatief langzaam terug, waarbij Max dribbelend in de 16 onderuit werd gehaald. De toegekende strafschop werd door Max zelf prima ingeschoten: 3-2
Toen was het pauze, waarin we duidelijk maakten dat we hier absoluut nog konden winnen, als we de lijn van het laatste kwartier maar door gingen zetten in de tweede helft.
Ivo en Mart gingen eruit en daarvoor kwamen Joost V, alias Fredje, en Ryan in de opstelling, tevens nog een paar omzettingen, Jelmer laatste man en Thom naar de mid-mid positie.
Trias ging vol op de aanval en heeft in de tweede helft eigenlijk alleen maar op de helft van Haaksbergen gespeeld. We krijgen meerdere kansen en Ruben maakte van dichtbij eindelijk de verdiende gelijkmaker: 3-3. Met nog 15 minuten te gaan gingen we op jacht naar de 4e goal, maar ondanks meerdere kansen, wat tot veel spanning en enthousiasme leidde bij de meegereisde ouders/supporters, bleef het bij deze 3-3.
Na een slecht begin hebben we karakter getoond en flink teruggeknokt naar een verdiend gelijkspel, complimenten daarvoor !
Lars, van de C3, bedankt voor het meespelen.

As dinsdag de 2e bekerwedstrijd, uit naar UDI JO15-1, 19.00 uur aanvang

Scroll naar boven