Bericht aan onze jeugdleden (en ouders/verzorgers)

Beste Jeugdleden (en ouders/verzorgers):

Voor ons als voetballiefhebbers is het natuurlijk een vervelende tijd. Datgene wat we met zijn allen het liefst doen, namelijk voetballen, kan en mag niet meer. Tenminste niet in georganiseerd verband bij onze club. En natuurlijk zijn er zaken die veel belangrijker zijn dan voetbal en staan gezondheid en behoud van werk voorop. Maar neemt niet weg dat we met zijn allen het voetballen en elkaar wel degelijk missen.

Wel is het belangrijk dat we met zijn allen zoveel mogelijk in beweging blijven. En dat kan op verschillende manieren. Je kan zelf of met je vader/moeder hardlopen om zo je basisconditie op peil te houden, je kan met een vriend of vriendin op straat of in de tuin voetballen (wel uiteraard de regels in acht nemend !! ), en je kan allerlei fitness oefeningen thuis of in de tuin doen. (Er rouleren heel veel filmpjes op You Tube met allerlei voorbeelden en onze hoofdtrainer Yassin heeft een account op Instagram aangemaakt om voetbalfit te blijven.)

Fit en in conditie blijven is belangrijk omdat als we straks met zijn allen weer gaan trainen jullie ook daadwerkelijk voldoende belastbaar zijn om de trainingen te kunnen uitvoeren. Als je maanden achter elkaar heel weinig lichaamsbeweging hebt gehad is de kans op blessures groot als je weer met voetbaltrainingen gaat beginnen. En dat zou zonde zijn: mag je eindelijk weer lekker voetballen en dan zou je dat niet kunnen doordat je geblesseerd bent geraakt omdat je de afgelopen periode te weinig hebt gedaan om fit te blijven.

Wanneer we weer kunnen gaan beginnen is op dit moment niet te voorspellen. Rond de Meivakantie zullen we met zijn allen hopelijk wat meer weten. De komende periode zullen wij als organisatie ook gebruiken om al voorzichtig naar het nieuwe seizoen te kijken. Welke trainers en leiders komen op welke teams te staan? (Gelukkig zijn we hiermee al tijdig begonnen en zijn veel teams al voorzien voor komend seizoen, zie ook het artikel hierover op de website.) Welke ouders zijn er bereid om ons daarbij te helpen?  Hoe gaan de teamindelingen eruit zien? Allemaal vragen die nog beantwoord moeten worden en dat is best lastig in een periode waarin er ook niet vergaderd mag worden. Hopelijk mogen we straks in mei wel weer op de voor ons vertrouwde manier communiceren en anders zullen wij hier creatief mee moeten omgaan ( Conference Call ).

Helaas hebben door de omstandigheden enkele geplande voetbalactiviteiten geen doorgang kunnen vinden. Zo is de interne trainerscursus voortijdig afgebroken, zijn de talentenscholingen op de vrijdagen geannuleerd en is het reguliere stafoverleg met trainers en coördinatoren al enkele malen verplaatst en afgezegd.

Wel is het technisch jeugdbeleidsplan klaar en wordt dit, zodra de omstandigheden dit toelaten, aan het bestuur gepresenteerd. Bij goedkeuring is het de bedoeling dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen dit ook aan de ouders en leden wordt gepresenteerd op een speciale ouderavond. Op deze avond zal er dan een nadere toelichting worden gegeven op onze plannen en is er uiteraard ruimte voor vragen. Als alles gaat lopen zoals we graag willen dan zal er vanaf het seizoen 2020/2021 bij onze jeugdopleiding gewerkt, getraind en gecoacht worden volgens het jeugdbeleidsplan en het al eerder gepresenteerde  FC Trias handboek. Doel hiervan is onze missie: “alle jeugdspelers de kans bieden om het maximale uit zichzelf te halen met daaraan gekoppeld optimaal spelplezier“ te borgen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de kwaliteit van onze jeugdopleiding in stand wordt gehouden en continu verbeterd wordt.

Ik hoop dat een ieder deze moeilijke tijd goed doorkomt en wens iedereen veel sterkte.

Met vriendelijke groet,

Eric van Zutphen (Hoofd Jeugdopleiding)

Scroll naar boven