Collectief wint van MASV: 0-2

Onder bijna Siberische omstandigheden moest er gevoetbald worden tegen MASV in Arnhem. De thermometer was blijven steken rond het vriespunt maar de ijzige wind zorgde er voor dat het veel kouder aanvoelde. Het getoonde spel en het daarmee bereikte resultaat (0-2 overwinning) zorgde echter voor een tropisch gevoel.

Joost Piek was geschorst en daarom vormden de beide Melvin’s (Schonewille en Wolterink) het hart van de verdediging. Het strijdplan was “inzakken en gebruikmaken van de snelheid van Lars en Bram in de counter”, die kansen kwamen er en zeker niet alleen via de counter. Feitelijk hadden we de hele wedstrijd het betere van het spel en hanteerde MASV via Jaimy Vahlkamp veelvuldig de lange bal. In het eerste kwartier was er een kansje voor Richard Kok en zag Melvin Wolterink een kopbal in handen van MASV-goalie Raymond van Driel eindigen. Daarna kwamen er nog veel meer mogelijkheden waaronder twee voor de goed spelende Tom Berendsen die net voor rust eerst een afstandschot en kort daarna een vrije trap door de keeper zag worden gepareerd.

Ook in de tweede helft waren we de bovenliggende partij, zo straftte Lars Dijkstra bijna een fout in de verdediging van MASV af. Toch duurde het nog tot de 67ste minuut voordat de strijdlust van FC Trias werd beloond toen Tom Berendsen met een afstandschot(0-1) het MASV doelnet vondt. En daar bleef het niet bij want een kwartier voor tijd kopte dezelfde Tom Berendsen een vrije trap van Nick Houwers netjes binnen (0-2). Jorrit Bemers kreeg nog een mogelijkheid om de score nog verder uit te breiden. Pas in blessuretijd moest doelman Mathijs Stortelers handelend optreden bij een vrije trap van Danny Hessing maar daar bleef het bij en mochten we, volledig terecht, de drie te verdelen punten meenemen naar Winterswijk.

De spelers verdienen alle lof voor het getoonde spel en dezelfde complimenten zijn er voor de meegereisde toeschouwers die na flink wat kilometers de kou trotseerden! Volgende week spelen we dichterbij huis want dan trappen we om 14:00 uur op het eigen ‘t Huitinkveld af tegen PAX.

Scroll naar boven