Corine Abbink tekent “contract” bij MVVA MO13

Door Loek Heinne

Opnieuw is er een voetbalster van FC Trias geselecteerd voor het meidenvoetbalbolwerk van de Achterhoek: MVVA. Op maandagavond 5 september 2022 tekende Corine Abbink in het stadion van De Graafschap het “contract”.

“Dat tekenen van het contract was hartstikke leuk”, blikt de 12-jarige Corine terug op de avond op de Vijverberg. “Ook de teamfoto maken op het veld was erg leuk.”

MVVA is drie jaar geleden van start gegaan met één O13 team. Ieder jaar schuift de selectie door en wordt een nieuw O13 team samengesteld. Op aanraden van FC Trias is Corine Abbink aangemeld voor de MVVA selectietrainingen en die heeft ze goed doorstaan. Corine hoort nu bij de MO13 selectie van 20 meiden.

“Dat zijn leuke trainingen”, vertelt Corine. “Iedereen is heel fanatiek en het is leuk voetballen tussen al die meiden.”

Corine Abbink speelt bij FC Trias in JO14-1 en kan zowel in de verdediging als op het middenveld goed uit de voeten. Een duidelijke voorkeur heeft ze niet. “De afwisseling vind ik wel leuk.”

In navolging van Karlijn Boerman (O16), Fenna te Selle (O15), Demi Meijnen en Evy ten Hagen (O14) is Corine de vierde speelster van FC Trias bij MVVA. Op zondag 11 september speelt ze haar eerste wedstrijd met MVVA en Corine verheugt zich ook al op de wedstrijd op 11 oktober in het stadion van Heracles Almelo.

(foto: MVVA)

Corine Abbink tekent haar “contract” bij MVVA, onder toeziend oog van MVVA-trainster Beau Rijks (rechts) en Loek Heinne, contactpersoon voor MVVA bij FC Trias.
Scroll naar boven