D1 scoort wederom 3 punten

Een dag na het paasvoetbaltoernooi moest de D1 aantreden bij en tegen Achilles ’12 D1.
Vooraf links en rechts wat pijntjes, een matige warming-up (net als onze tegenstander), een kunstgrasveld wat meer op een hockeyveld leek en maar 11 beschikbare spelers door diverse omstandigheden. Het zou een zware wedstrijd worden in allerlei opzichten.
Gelukkig kwamen we redelijk goed uit de startblokken en scoorden we in de 4e minuut voor de 1e keer. Daarna kwam Achilles ’12 D1 goed opzetten en werden ze diverse keren gevaarlijk maar onze keeper was voor hun een onneembare hindernis. Een foutieve opbouw van de Achilles-keeper werd door onze spits met een afstandsschot fraai afgerond alhoewel onze leider dacht dat hij over de goal ging in plaats van erin. Daarna een omzetting gedaan waardoor de angel bij Achilles ’12 eruit werd gehaald en er een middenveld gevecht ontstond waarbij we voor rust nog enkele plaagstootjes hadden maar helaas niet de definitieve knock-out konden uitdelen.
Na de rust moesten we tegen de wind in en hadden we de wedstrijd onder controle. Halverwege de 2e helft maakten we de 0-3 door een goede cornerbal fraai koppend af te ronden. Toen begon de vermoeidheid toe te slaan en een ongelukkige situatie bij onze goal werd door Achilles ’12 goed afgerond. En dat gaf ze weer moed om alsnog een goed resultaat te halen. Ondanks een paar kansjes voor Achilles ’12 scoorden ze niet meer. Zelf kregen we ook nog een paar goede mogelijkheden maar scoorden ook niet zodat we met een 1-3 overwinning naar FC Trias konden terugreizen. Een goede prestatie na een zware en pittige voorbereiding.
Volgende week gaan we naar Hardenberg naar HHC waar we ons bij een overwinning zo goed als veilig kunnen spelen.

Scroll naar boven