D1 stunt tegen koploper Tubantia D1.

De vorige wedstrijd tegen koploper Tubantia D1 werd kansloos met 7-0 verloren en daarom waren we gewaarschuwd voor deze goede opponent, maar toch waren we van plan om hiervoor revanche te nemen. De fraaie overwinning van vorige week gaf de D1 vertrouwen op een stunt want vorige week hadden we ook gewonnen van een opponent waar we de 1e wedstrijd dik van hadden verloren.

Tubantia kwam goed uit de startblokken met beweeglijke en diepgaande spelers. Maar een geconcentreerde keeper en verdediging gaven niets weg. De D1 kwam steeds beter in de wedstrijd en was in staat om af en toe wat plaagstootjes uit te delen. Na 14 minuten een fraaie 1-2 die op eveneens fraaie wijze werd afgerond. Tubantia was even van slag en de D1 probeerde de 2-0 te forceren. In de 22e minuut werd een cornerbal nog net weer tot corner verwerkt maar de daaropvolgende corner werd op fraaie wijze bij de 2e paal ingekopt en zo konden we met een verdiende 2-0 voorsprong gaan rusten.
Na rust probeerde Tubantia de achterstand weg te werken maar het goed samenwerkende team gaf weinig kansen weg en de kansen die weg werden gegeven werden door onze keeper bekwaam tegen gehouden. Halverwege de 2e helft werd een goede counter wederom fraai afgewerkt zodat een stunt tegen de koploper een feit werd. In de laatste minuut werd nog door een onachtzaamheid een tegentreffer weggegeven maar verder liet de D1 het niet komen.
Een dik verdiende overwinning die door teamgeest, beleving en vechtlust tot stand kwam en waar we als technische staf wederom erg trots op zijn.
Volgende week is er geen competitieprogramma en oefenen we tegen Vorden D1.

Scroll naar boven