De “Littlest Boys in Blue” van FC Trias F3 pakken de eerste punten in de 2e klasse 09 !!!

Zaterdagmorgen 2 april: onder het genot van de eerste doorkomende zonnestralen wordt er door de kleinste mannen welke bij FC Trias deelnemen aan de reguliere competitie verzameld voor een potje voetbal tegen de nummer 3 uit de 2e klasse 09; Ajax Breedenbroek F1. Helaas zijn er maar 7 spelertjes aanwezig aangezien Kiber vrijdagavond laat nog even het buikgriepvirus op visite kreeg.

Na een lekkere warming up besloot de scheidsrechter om stipt 09:30 uur toch maar dat de mannetjes warm genoeg waren en de wedstrijd kon starten.

Vanaf minuut 1 werd er heerlijk fel gestart en werd door een prachtige opbouw via de flanken Djayden bereikt die niet aarzelde en even twee tegenstanders zijn hakken liet zien om vervolgens deze aanval maar meteen even te belonen met een heerlijke openingstreffer…0-1 !!!

Na deze superstart besloten de 7 toppers maar meteen door te gaan en wederom via een mooie opbouw vanaf de keeper, Jurre, werd er door oogstrelende driehoekjes via de zijkant opgebouwd door Levi, Marijn, Tijn en Djayden,  waarbij de laatste de smaak van scoren wel heerlijk vond en zich niet bedacht om maar gelijk de 0-2 met veel effect tegen het touwwerk te deponeren.

Met goede combinaties via links door Syb, Tijn en Finn en over rechts via Marijn, Tijn en Djayden werd de eerste helft rustig uitgespeeld op de helft van de tegenstander. Galleryplay à la FC Trias F3.

Na een verkoelende beker ranja in de rust, de zon begon langzamerhand zijn warmte prijs te geven, werd er vanaf het fluitsignaal weer volle bak samengespeeld en werden de combinaties weer opgezocht. Met Levi voor de rugdekking was er rust voor Marijn en Syb waardoor ze geweldig via de flanken wisten op te bouwen en zo bijna niets “weggaven” achterin. Bijna……want…..één klein momentje wist de leuk spelende aanvoerder van Ajax Breedenbroek een teamgenootje te vinden om vrijuit te kunnen schieten op goal. Maar……..inmiddels was Jurre al beste maatjes geworden met zijn doel en wist hij het latwerk zijn werk over te laten nemen en werd  het schot gekeerd door de dwarsligger.

Amper geschrokken trok Trias wederom ten strijde met uitstekende opbouwende acties over de breedte van het veld. Nadat Finn helaas twee keer pech had met mooie rushes besloot Djayden dan toch maar dat 0-3 mooier was voor de statistieken en trakteerde hij op zijn oudjaarsdag zijn teamgenootjes op een mooie hattrick vanaf zijn rechterschoen en waren de punten veilig gesteld.

Mannen……wat hebben jullie vandaag het meegereisde publiek en zelfs de leiding en ouders van Ajax Breedenbroek laten genieten van een fantastisch potje voetbal waarmee jullie jezelf hebben beloond met 3 dik verdiende punten !!!

Tot slot nog een dikke duim voor de sportieve en enthousiaste leiding van Ajax Breedenbroek, want ook dat mag vermeld worden in dit verslag.

Namens de leiders…Rudy en Björn.

Scroll naar boven