Doetinchem Jo17-1 – Trias Jo17-4: REGEN, HAGEL EN WIND waren de spelbreker: 3-1.

Gemotiveerd waren de jongens na aanleiding van de goede reeks van de afgelopen wedstrijden, dit varkentje zal wel even worden gewassen in Doetinchem. Stip om 14.30 uur werd er voor de wedstrijd gefloten.

Het weer was verre van ideaal, regen en een straffe wind. Het eerste kwartier werd er goed en geconcentreerd gevoetbald. Ryhan Miakheel kreeg twee opgelegde kansen om te scoren, helaas wist de keeper met een onnavolgbare beweging de bal uit de doelmond te houden. Daar in tegen wist de tegenstander wel tot scoren te komen. In de 25e minuut en 30e minuut wist de verdediging van Trias zich te verassen door twee passes van Doetinchem, hierdoor had Niels geen kans om het gevaar te keren, ruststand 2-0.

Interim coach Bert Bemers en vlaggenist Freddy van Ditshuysen probeerde de jongens op te warmen voor de 2e helft. De weersomstandigheden werden in het begin van de 2e helft steeds extremer, regen hagel en wind waren de spelbreker, scheidsrechter stuurde de jongens naar de kant om de hagel verder af te wachten. Na 10minuten wachten werd het spel weer hervat. Met nog geen vijf minuten spelen scoorde Veron Slotboom de aansluittreffer, stand 2-1. Het meegereisde publiek probeerde vanaf de VIP tribune de jongens te motiveren voor een tweede goal. Helaas scoorde Doetinchem haar 3e doelpunt uit een vrije trap vanaf 18 meter, de bal belande op de rug van een speler van Trias waardoor de bal van richting veranderde en belande in de winkelhaak van het doel. Op dat moment was het een tegenvaller eerste klas wat de jongens niet motiveerde tot een goed spel. Ook het spel van de tegenstander was beneden het niveau door de barre weersomstandigheden. Op verzoek van de thuisclub en het voorkomen van blessures is in overleg met de leiding van Trias besloten om de wedstrijd na 20 minuten te staken, einstand 3-1. De scheidsrechter bedankte de spelers voor het sportieve gedrag tijdens de wedstrijd en wenste Trias succes in de competitie.

Erik Maas

Scroll naar boven