Een punt in laatste bekerwedstrijd voor FC Trias VR1

Varsseveld VR1 – FC Trias VR1, zondag 13-09-2020. Vandaag de laatste bekerwedstrijd voor FC Trias VR1. Na twee verliespartijen is plaatsing voor de volgende ronde uitgesloten. Varsseveld daarentegen moet winnen om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde. Varsseveld bleek voorgaande jaren een lastige tegenstander voor FC Trias. Vooral hun fysieke kracht maakt hen tot een moeilijke tegenstander. FC Trias wist dus dat het geen makkelijke pot ging worden. Ook met de wedstrijd van vorige week nog in het achterhoofd moest er vandaag echt iets gaan gebeuren.

Om 12.45 trapt FC Trias de bal af op het kunstgrasveld in Varsseveld. De wedstrijd begon meteen fel. Varsseveld creëerde gelijk vanaf het begin veel kansen. Deze werden niet benut of gered door uitstekend keeperswerk van Lot, die haar plek onder de lat weer heeft gevonden. FC Trias kwam er af en toe uit met een snelle counter, maar daar bleef het bij in de 1e helft. Zowel van Varsseveld als FC Trias geen doelpunten. Ruststand: 0-0.

Als team blijven knokken in de 2e helft was de belangrijkste boodschap van trainer Dennis Kitaman. Hiermee zou wel eens een mooi resultaat kunnen worden gehaald deze zondagmiddag.

Varsseveld trapte af voor de 2e helft. Na een kwartier voetballen kreeg FC Trias een vrije bal op de helft van Varsseveld. Een hoge voorzet van Leonie belandde in het zestienmetergebied van Varsseveld. Door slordig uitverdedigen kon Sanne de bal oppikken en de 0-1 binnen schieten. Zo waar een voorsprong voor de Vrouwen van FC Trias. Met nog een half uur op de klok was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Varsseveld bleef richting het doel van FC Trias voetballen. Tijdens dit zenuwslopende laatste half uur mochten Madelief Lubbers en Maren de Koning hun debuut maken, beide spelend in de MO19. Tegenhouden, dat moest FC Trias doen. Varsseveld creëerde net als in de eerste helft kansen, maar wist deze niet te benutten. Maar toen, in blessuretijd (95e minuut). Een van de laatste aanvallen van Varsseveld werd met man en macht verdedigd door FC Trias. Met succes dachten zij, maar de scheidsrechter floot. Een penalty voor Varsseveld. De aanvoerster schoot de 1-1 binnen, dit was tevens ook de eindstand.

1-1 met een doelpunt in blessuretijd klinkt als een domper, maar na een tijdje voelden de vrouwen van FC Trias toch enige trots. Hard gewerkt met het hele team. En vergeet niet, een jong en nog onervaren team. De afgelopen jaren werd er geen punt gepakt in Varsseveld, dus vandaag een prima resultaat!

Volgende week spelen deze twee teams weer tegen elkaar. Dit keer niet voor de beker, maar voor de competitie. Om 10.00 wordt er in Varsseveld afgetrapt. Tijd voor revanche!

Scroll naar boven