FC Trias 1 speelt gelijk in Ruurlo

FC Trias was met 3 punten zeker geweest dat men niet meer naar plek 8 hoeft te kijken, maar speelde tegen de plaatselijke club in Ruurlo gelijk. Het werd 1-1.

Het was niet de beste wedstrijd van het seizoen maar in deze fase zijn alle punten welkom. Zowel bij Ruurlo als FC Trias leek er spanning op te staan. Toch begon de wedstrijd hoopvol. Binnen 6 min hadden beide ploegen al 1 enorme kans laten liggen. Ruurlo kwam alleen voor Mathijs maar de rechtsbuiten was de verliezer. In de tegen aanval had Melvin K moeten scoren. Alleen voor de uit gelopen keeper lobte Melvin de bal over de keeper echter alleen langs de verkeerde kant van de paal. Daarna was Ruurlo wat meer in bal bezit mede doordat FC Trias niet in staat was duels te winnen. Bijna alle duels en ook de 2e duels werden gewonnen door de thuisploeg. Maar Ruurlo had een erg jong team op het veld staan en echte kansen kon men ook niet creëeren. Toch kwam de thuisploeg na een goede aanval in de 31e minuut op voorsprong. Niet ingrijpen en de 1-0 was een koud kunstje. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. Cornelis gebruikte zijn lichaam goed en nam misschien ook de bal iets met de hand mee. De scheidsrechter van dienst kon dit niet constateren en liet Cornelis gaan. In het 16 meter gebied kon de keeper Cornelis alleen stoppen door middels een overtreding. De penalty werd verzilverd door Cornelis zelf. Na 32 minuten 1-1 maar de wedstrijd werd er niet beter op. Dit werd ook tevens de ruststand.

De 2e helft begon FC Trias iets beter en de ingevallen Brian had direct de 1-2 kunnen maken. Maar alleen voor de keeper van Ruurlo wist de doelman met een prima redding een achterstand te voorkomen. Ook Cornelis had kunnen scoren. Hij was de keeper al voorbij alleen toen duurde het te lang. Een vrije bal van Brian werd net niet geraakt door Wiebe bij de 2e paal. Daarna werd het rommelig. Ruurlo kon niet meer en FC Trias wilde vanmiddag niet verliezen. Derhalve bleef het bij 1-1 waarbij beide ploegen vrede mee hadden.

Komende zondag is FC Trias vrij. Daarna speelde het nog 3 wedstrijden waarvan 2x thuis. Te beginnen op zondag 14 mei tegen het al gedegradeerde Fleringen. Om nog mee te doen in de 3e periode zal deze gewonnen moeten worden en daarnaast zijn we afhankelijk van de andere uitslagen.

Scroll naar boven