FC Trias 1 verliest in Didam

Trias trof vanmiddag een tegenstander, DVC’26, dat de laatste 2 wedstrijden had gewonnen. Trias was dus gewaarschuwd.

Onder barre weersomstandigheden en onder kunstlicht waren de eerste 15 minuten van beide kanten wat aftastend. Daarna was DVC’26 wat meer inbalbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Trias daar in tegen kreeg wel een aantal goede kansen maar Cornelis liet tussen de 18e en 25e minuut een 3 tal kansen onbenut. DVC’26 was in de 33e minuut gevaarlijk maar Danny redde kanp. Vlak voor rust knalde Vanje net naast. Ondanks de mogelijkheden van Trias ging men rusten  met een 0-0 stand. Toch was de staf niet tevreden over het vertoonde spel. Men moest een tandje bij zetten om de 3 punten mee tenemen naar Winterswijk.

De 2e helft was net begonnen of Danny ranselde een bal uit het doel. Trias werd wat naar achteren gedrukt maar probeerde in de omschakeling er razendsnel er uit te komen. Even leek het er op dat Trias op 0-1 zou komen maar op een schot van Cornelis wist de keeper van DVC/26 redding te brengen. In de 56e minuut was wederom Cornelis zijn tegenstander te snel af. Nu belande zijn schot op de kruissing. Daarna golfde het spel op en neer. Trias had 2 keer geluk. Beide keren was Danny reeds gepasseerd. De 1e keer redde Kay Trias voor een achterstand, de 2e redding op de lijn was van Tom.  Het zag er dan ook naar uit wie deze middag als eerste zou scoren de winnnaar zou worden. Het is dan ook jammer dat de scheidsrechter hier een hoofdrol voor zich op eiste. Een schwalbe in de 70e minuut werd beloond met een strafschop. Waar iedereen overtuigd was dat de speler van DVC’26 een gele kaart zou krijgen, deze had Daan ook ontvangen voor een schwalbe, nam de scheidsrechter een volstrekt belachelijke beslissing. De strafschop werd binnen geschoten 1-0. Trias zocht nu de aanval en ging achterin 1 op 1 spelen en gaf dus wat ruimte weg. Maar Trias had in de 76e minuut op gelijke hoogte moeten komen. Een vlammend schot van Vanja kon niet klemvast gepakt worden. In de rebound had Cornelis moeten scoren maar met een katachtige redding redde de keeper prima. In de laatste minuten kon Trias niet echt meer aanzetten en was de scheidsrechter een gevierd man bij DVC’26.

Volgende week is het 1e vrij. De volgende wedstrijd is een thuisduel. Lochem zal dan verslagen moeten worden om zo ons hondstrouwe publiek weer eens 3 punten te geven.

Scroll naar boven