FC Trias 1 wint bij Vogido

FC Trias speelde op zondag 30 oktober uit bij Vogido uit Enschede. Vogido is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse. Derhalve hadden beide clubs nog nooit tegen elkaar gespeeld. Onder prachtige omstandigheden trapten beide ploegen om 14.00 uur af. Omdat de selectie geen enkele blessure kende moesten er impopulaire beslissing genomen worden door het technische duo. Dit betekende dat beide Melvin’s op de bank kwamen te zitten en Stan voor het eerst in competitie verband in de spits stond.

Direct na de aftrap was de 1e kans voor FC Trias. Kaj nam de bal in 1x mee en zette voor waar Stan bij de eerste paal stond. Echter hij werd zo kort gedekt dat zijn poging over ging. Daarna was het Vogido dat ook liet zien aardig te kunnen voetballen. Meerdere cornerballen waren constant een gevaar voor de goal van FC Trias maar was het ook meestal Mathijs die weer liet zien dat het een prima keeper is en altijd als winnaar uit de bus kwam.
Toch kwam de thuis ploeg op voorsprong. En een zuiver genomen vrije bal werd door één van de verdedigers van Vogido perfect binnen gekopt en Mathijs was volledig kansloos. FC Trias raakte niet in paniek na deze achterstand. Het was vandaag zeer comfortabel aan de bal en maakte niet al te veel fouten. Echte grote kansen waren er nog niet maar de stand veranderde net voor de rust op een goed moment. Een vrije bal werd door Cornelis over de muur gekruld. De keeper kon er wel bij maar kon de bal niet klem vast pakken. In de rebound was Menno er als de kippen bij maar ook deze werd gepakt door de keeper, echter op de 3e poging van Antoine was hij kansloos en werd het 1-1. Tevens was dit de ruststand.

In de rust werd er nog niet gewisseld. Er werd aangegeven om op de zelfde voet verder te gaan en vertrouwen te houden en dan zou het goed komen. FC Trias speelde ook een dijk van een 2e helft. Het was een klasse beter dan de thuisploeg. De 1e kans was voor Cornelis maar zijn prachtige schot ging op de lat. Daarna waren er nog kansen voor Camiel en Antoine. De grootste kans was wel voor wederom Cornelis. Dat had de 1-2 moeten zijn maar hij vond de keeper op zijn weg. En ja dan weet je wat er kan gebeuren aan de andere kant. Volledig onverdiend kwam FC Trias op 2-1 achter. Wat er precies gebeurde was vanaf de kant niet goed te zien maar als je de jongens hoorde na de wedstrijd, was het een doelpunt met een vies smaakje. Hij werd namelijk met de hand gemaakt maar de protesten aan FC Trias kant liet de scheidsrechter volledig koud. FC Trias had nog 14 minuten om wat aan deze stand te doen Yassin greep direct in en haalde Tom naar de kant om Melvin voorin naast Stan te posteren. En zo heel lang duurde het niet of de 2-2 stond alweer op het scorebord. Antoine werd onregelmatig gevloerd binnen de beruchte lijnen en voor Menno is dit een koud kunstje: 2-2. FC Trias was duidelijk de betere partij en ging op zoek naar de 3 punten. En die kwamen er ook. Nu werd Cornelis gevloerd binnen de 16 en de 2e pingel was een feit. Nu was Cornelis die achter de bal ging staan en liet de bal via beide palen in het doel belanden. 2-3.

Een volledig terechte overwinning voor FC Trias in Enschede waar niet veel toeschouwers van de thuisclub aanwezig waren maar dit heeft te maken dat FC Twente ook thuis speelde, en ja wie wil daar niet bij zijn. Van FC Trias waren er wel weer veel toeschouwers waarvoor dank.

Na de midweekse wedstrijd voor de Achterhoek cup thuis tegen FC Bergh speelt Trias volgende week weer thuis. Aanvang gewone tijd 14.00 uur tegen TVO.

Scroll naar boven