FC Trias 3/4 deelt punten in foutenfestijn

In de strijd om een goede klassering in de subtop, stond vanmorgen de confrontatie met Doetinchem 3 op het programma. Bij winst zou Trias weer enigszins naar boven mogen kijken, echter bij verlies zou men ook zomaar enkele plaatsen af kunnen dalen. Er was dus veel aan gelegen, om scherp en geconcentreerd te beginnen. Maar nota bene good-old DJ Jean (lees: Dzzi-Zjjee-Dzjoh) gooide roet in het eten. Enkele jongens hadden in een lokaal etablissement, noodgedwongen uren langer bier moeten drinken om de tijd te doden, alvorens de privéhelikopter van deze wereldster Meddo’s grondgebied had bereikt. De échte scherpte ontbrak dan ook.
Doetinchem liet de thuisploeg de bal rondspelen en wachtte zijn mogelijkheden af. Na tien minuten leidde slordig balverlies op het middenveld de 0 – 1 in. De twee behendige aanvallers wisten elkaar vervolgens blindelings te vinden. Een goede voorzet vanaf links, werd bij de tweede paal eenvoudig binnengelopen.
Trias leek hier echter niet van onder de indruk en pakte het spel gelijk weer op. Ondanks dat het baltempo vele malen te laag was en de bal regelmatig naar de verkeerde kleur werd gespeeld, leek Trias zelfs sterker te worden en beter in de wedstrijd te komen.
Trias had nog geen tien minuten nodig, om de achterstand om te buigen in een 2 – 1 voorsprong. In beide gevallen was het Maarten die voor de score tekende. Bij de gelijkmaker speelde hij zich op de rand van het strafschopgebied behendig vrij en schoot de bal hard in de bovenhoek. Kort daarna was het een goede voorzet van ‘Auβenbahnstürmer’ Roy, welke Maarten vrij voor de keeper zette. Ook nu wist Maarten het net te vinden en zette de thuisploeg op een verdiende voorsprong.

Vervolgens bleef Trias de bovenliggende partij en meermaals leek men de voorsprong te kunnen vergroten. Echter de scherpte en concentratie was er onvoldoende. Even later waren het ook nu weer persoonlijke fouten, die de gelijkmaker inleidden. Trias leed balverlies op het middenveld en Doetinchem zette de snelle counter in. En waar iedereen aan buitenspel dacht, spaarde onpartijdige Berkelmans het aanvallerskoppel en verleende hen hiermee vrij baan richting de goed spelende keeper Niels. Vrij eenvoudig kon men zo kort voor rust de score weer op gelijke hoogte brengen.

Na de thee pakte Trias de draad gelijk weer goed op en ging op zoek naar de voorsprong. Maar na enkele minuten werd dit offensief hard de kop ingedrukt. Een slordige terugspeelbal ruim op de Doetinchemse helft, ging tussen twee blauwhemden door en kon door een aanvaller van Doetinchem eenvoudig onderschept worden. De gelouterde aanvaller mocht alleen door richting Trias-goal. Vanaf zestien meter schoot hij de bal strak en laag op doel. Katachtig ging keeper Niels naar de grond, in een ultieme poging de inzet te keren. Hierbij wist hij het schot nog van richting te veranderen, echter de bal verdween vlak onder de lat in het dak van de goal.

Wederom keek Trias tegen een achterstand aan en moest men alle zeilen bij zetten, om niet met lege handen achter te blijven. Maar zoals al de gehele wedstrijd, speelde men evenveel tegen zichzelf, dan tegen de Doetinchemse opponent. Toch wist Trias goede kansen te creëren en ook Doetinchem was enkele keren dicht bij een score. Maar bij de gasten, die zich lange tijd goed wisten te weren, leken de krachten weg te vloeien. Trias zette aan en kort voor tijd kwam de gelijkmaker er toch.
Niek L. werd over rechts de diepte in gestuurd. Met een fraaie voorzet wist hij Maarten te vinden, die de bal vanaf vijf meter tegendraads binnen kopte en Trias hiermee langszij bracht.

Bij Trias kwam nu pas het besef, dat er mogelijk nog meer te halen viel en zo startte men een klein slotoffensief. Maar tot nog een score zou dit helaas niet leiden.
In deze wedstrijd was men lange tijd de bovenliggende partij geweest, echter had men dit niet in de score kunnen uitdrukken. De punten werden gedeeld en de Doetinchemse opponent zou op gelijke afstand blijven op de ranglijst.

Komende weekend zal men afreizen naar Ulft, waar om 09:30uur tegen de plaatselijk Boys aangetreden zal worden.