FC Trias 3/4 op karakter langs buurman

Bij de start van de tweede seizoenshelft stond er voor Trias 3/4 vanmorgen gelijk een tegenstander van formaat op het programma. In een kraker, een Witerswijkse derby welke inmiddels een traditie te lijkt te zijn geworden, moest men op bezoek bij titelkandidaat FC Winterswijk 4.
Twee geroutineerde elftallen, een kraakheldere voorjaarszon en het fraai gelegen kunstgrasveld op Sportpark Jaspers vormden de juiste ingrediënten voor een enerverende ontmoeting.

Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en aan weerszijden was er aanvankelijk een ietwat afwachtende houding. Trias zette hierbij de organisatie goed en liet Winterswijk de bal rustig rondspelen. De thuisploeg deed dit verzorgd, echter lag Trias constant op de loer voor een onderschepping en een snelle counter. Maar waar Winterswijk dacht het spel te gaan dicteren, waren de betere kansen juist voor de gasten in het blauwe tricot uit Winterswijk-Oost.
Na ruim vijf minuten spelen werd de score door Trias, geopend. Een perfect aangesneden vrije trap van Mike vanaf dertig meter, krulde over de verdediging en kon door Maarten bij de tweede paal beheerst worden binnengeschoten.
Niet veel later viel zowaar ook de 0 – 2 binnen. Een voorzet van Rick leek aanvankelijk eenvoudig op te rapen door de jonge keeper. Ietwat knullig liet hij de bal los en ‘goudhaantje’ Maarten stond ook nu weer op de goede plek en kon de bal eenvoudig binnentikken.
Vanuit een comfortabele 0 – 2 voorsprong kon Trias rustig voetballen en liet ook nu het balbezit overwegend aan de thuisploeg. Trias had zijn organisatie goed staan en de strijd werd met name op het middenveld gestreden. Bij Winterswijk werd er sterk geleund op de kwaliteiten van middenvelder Tomassen en aanvaller De Vries. Trias had zich hier prima op ingesteld. Door hard werken en een korte dekking, werden de duels onder leiding van de voortreffelijk spelende centrale middenvelder Mike te B. steeds gewonnen.
De thuisploeg werd voornamelijk gevaarlijk vanuit de standaard situaties. Bij enkele corners en vrije trappen dicht bij het strafschopgebied, stonden er telkens spelers vrij. Dit leidde kort na rust de 1 – 2 in. Een op maat gesneden corner van De Vries, kon bij de tweede paal door veteraan Rauwerdink vrij worden binnengekopt.

Bij Winterswijk werd nu gedacht aan de gelijkmaker, maar Trias bleef rustig en goed gegroepeerd spelen. Toch had Winterswijk meerdere grote kansen en deden zich in de Trias-doelmond enkele hachelijke momenten voor. Maar telkens waren daar de goed spelende keeper Niels of een verdediger die goed opgesteld stonden en een treffer verijdelden.
Doordat de thuisploeg zich volop op de aanval richtte, kwam er voor de aanval van Trias alsmaar meer ruimte. Met een uur spelen op het bord, werd hier door Trias gretig van geprofiteerd. Goed ingrijpen op het middenveld, leidde een counter in. De rappe linksbuiten Niek werd de diepte in gestuurd. Nagenoeg ‘blindelings’ vond hij met een scherpe voorzet de goed meegelopen Maarten. Deze kon de bal bij de tweede paal binnenschieten en rondde hiermee op fraaie wijze zijn hattrick af.

In blessuretijd wist Winterswijk de eindstand toch nog op een, voor hen dragelijkere 2 – 3 te brengen. Ook nu was het weer een standaardsituatie die uitmondde in een treffer. Een vrij trap vanaf links, werd door aanvaller De Vries goed geplaatst, over het muurtje in de korte hoek geschoten.
Deze eindstand doet zonder meer recht aan het wedstrijdverloop, waarbij de thuisploeg wellicht het betere van het spel had, maar waar op basis van inzet en werklust, de punten terecht meegaan naar ’t Huitinkveld.

Komend weekend staat er weer een volgende bekerronde op het programma. Thuis op het vertrouwde ’t Huitinkveld mag men in kwartfinale aantreden tegen het Goorse GFC 2. Eveneens een reserve-vierdeklasser, die normaliter op de Overijsselse velden acteert.

Scroll naar boven