FC Trias 3/4 onderkoeld op ‘De Bult’

Nu de fusieperikelen tussen Trias 3 en 4 in volle gang zijn, zou het voor het ‘Technische Hart’ geen enkel probleem mogen zijn, een waardige selectie op de been te brengen. Echter niets bleek vanmorgen minder waar. Nog steeds zorgen de vele blessures, griep en andere verplichtingen ervoor, dat er flink gehengeld moet worden, om met voldoende spelers op pad te kunnen gaan. Zo werden middenvelders Maik K. en Jur M. voor de gelegenheid aan de ploeg toegevoegd en kon men op volle oorlogssterkte richting Vragender vertrekken. Onder kille herfstachtige omstandigheden werd op De Bult, bij insiders beter bekend als het ‘Bunalmeustadion’, letterlijk om klokslag 10:00uur afgetrapt.

Trias begon goed aan de wedstrijd en had in de beginfase door verzorgd positiespel van achteruit, overwegend balbezit. Daarbij was het voor het gelegenheidsmiddenveld nog wel even zoeken en wennen en zo werd deze in de aanvangsfase, wellicht onbedoeld, overgeslagen. Om overtuigend stootkracht in de ploeg te krijgen, werd Rick W. ook dit keer weer dicht bij het doel geposteerd. Maar dit keer niet als gelegenheidskeeper, maar als midvoor, die fungeerde als aanspeelpunt en breekijzer in de voorhoede. Voor de overwegend verdedigend ingestelde speler bracht dit niet heel veel persoonlijk succes, echter was het voor hem wel een lange tijd onvervulde jongensdroom die vanmorgen uit kwam.
Na bijna een kwartier spelen kwam Trias op een verdiende voorsprong. Via een goedlopende aanval over rechts, werd de bal door Ronald W. strak voorgezet. De meegelopen Maarten S. werkte vervolgens de bal met een goedgeplaatst schot met één keer raken in de korte bovenhoek.
Na de 0 – 1 zette Trias zijn prima spel voort en ging op zoek naar verdere uitbreiding van de voorsprong. Echter na een half uur spelen, kwam hieraan een einde. Balverlies op het middenveld werd door de thuisploeg genadeloos afgestraft. Door onhandig uitverdedigen kwam de bal in de voeten van de middenvelder van KSV. Deze bedacht zich geen moment en pegelde de bal vanaf ruim vijfentwintig meter in de verre bovenhoek, ver boven keeper Niels.
In de laatste fase van de eerste helft ging het steeds meer gelijk op en leek KSV terug in de wedstrijd.

Het begin van de tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Bij Trias waren er enkele wissels doorgevoerd, die gepaard gingen met meerdere positiewisselingen. Hierdoor was het voor Trias zoeken en leek KSV langzamerhand de bovenliggende ploeg te worden. Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg onder toeziend oog van de Goedheiligman en zijn Pieten (In Vragender zijn deze nog gewoon vooral heel zwart!), zelfs op een verdiende 2 – 1 voorsprong. Via een snelle counter werd de midvoor in stelling gebracht en deze kon de bal eenvoudig langs keeper Niels binnentikken.
Maar niet veel later kwam Trias toch weer op gelijke hoogte. Ook nu was het een aanval over rechts, die door Ronald W. goed werd voorgezet. Maarten nam de bal binnen het strafschopgebied goed aan, kapte zich vrij en plaatste de bal gecontroleerd in de linker bovenhoek.
Maar lang kon Trias hier niet van genieten, want twee minuten later pakte de thuisploeg weer de voorsprong. Een voorzet vanaf links werd in eerste instantie niet overtuigend uitverdedigd en kwam weer in de voeten van een KSV-aanvaller. Deze had niet veel bedenktijd nodig, om de 3 – 2 strak en hard in de rechter kruising te schieten.
Voor Trias zat er niets ander meer op, dan nu alles-of-niets te gaan spelen. Door extra mensen door te schuiven naar het middenveld, zou men weer een veldoverwicht moeten krijgen. Echter heel goed pakte dit niet uit en grote kansen kwamen hier niet uit voort. Juist door de hierdoor ontstane extra ruimte achterin bij Trias, werd juist de thuisploeg nog gevaarlijker. Meerdere keren was men heel dicht bij de 4 – 2 voorsprong, echter ontbrak bij hen enige vorm van zorgvuldigheid.
En zo werd de 3 – 2 de eindstand.

Een wedstrijd die toch veelbelovend begon en waar men aanvankelijk goede uitzichten had op drie punten, liet men uiteindelijk toch onnodig volledig uit handen glippen.
Komende zondag zal men weer met een schone lei beginnen en uiteraard weer voor de volle buit ten strijde strekken. Thuis op het vertrouwde Sportpark ’t Huitinkveld wordt om 09:15uur aangetreden tegen VVG ’25 3 uit Gaanderen.
Hierbij kan men uiteraard weer Uw sportieve en hartverwarmende steun gebruiken!

Scroll naar boven