FC Trias 4 ontsnapt in Vragender

Vandaag moesten de heren van Trias 4 op bezoek in Vragender bij het plaatselijke KSV 2. Op De Bult, bij insiders beter bekend als het ‘Bunalmeustadion’, zou hen een zware klus te wachten staan. Traditiegetrouw heeft iedere bezoekende ploeg het lastig in Vragender. Dat bleek ook wel uit de statistieken: dit seizoen had men in eigen huis nog geen wedstrijd verloren. Daarnaast was door de vele neerslag de afgelopen dagen, de toestand van de grasmat zeer twijfelachtig, hetgeen ook nog eens in het voordeel van de thuisploeg leek. Ondanks de flinterdunne bevroren toplaag en de boterzachte ondergrond, kon er om tien uur gewoon afgetrapt worden.

KSV 2 begon furieus en gooide alles gelijk vol op de aanval. Met een enorm hoog tempo, dat gewoonweg geen negentig minuten vol te houden zou zijn, werden de vleugelspitsen de diepte ingestuurd. Veelvuldig kon men door goed combineren de achterlijn halen en de voorzetten hieruit waren telkens gevaarlijk.
Trias had het hier aanvankelijk moeilijk mee en had veel tijd nodig om zich hierop te organiseren. Niet heel verrassend was het dan ook KSV, dat na enkele goede kansen en een hard afstandsschot op de kruising, na een kleine tien minuten de score opende. Een scherpe voorzet van de rechtsbuiten, werd bij de eerste paal goed onder keeper Niels door binnengeschoten.
Maar heel lang konden de Vragendenaren niet van de voorsprong genieten. Uit de eerste de beste tegenstoot van Trias, was het Maarten die door Erik vrij voor de keeper werd gezet en de bal overtuigend binnenschoot.
Nu leek KSV 2 ook enigszins uitgeraasd en kwam Trias wat beter in het spel. Men leek zich zelfs onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen en mocht bouwen aan enkele kansen. Toch hield KSV 2 het betere van het spel en had de betere kansen. Echt gevaarlijk werd het aan beide zijden niet en zo werd met de 1 – 1 tussenstand de rust bereikt.

Bij de thee was het vooral stil in de kleedkamer. Alle blauwhemden waren er zich van bewust, dat het lastig zou worden vanmorgen met de volle winst van het veld af te lopen. De tweede helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden om desnoods nog met één punt naar huis te gaan.

Maar gelijk vanaf de aftrap begon KSV 2, zoals het ook de eerste helft was begonnen. En ook nu was het tempo weer enorm hoog. Via het beweeglijke middenveld werden de aanvallers weer snel gevonden en ook nu creëerde men weer gevaarlijke kansen. Na tien minuten spelen opende de thuisploeg ook nu weer de score. Dit keer niet door een goed uitgespeelde kans, maar door een curieuze treffer. Bij een combinatie tussen de rechtsbuiten en rechtshalf, werd de bal vanaf de zijlijn hoog voorgetrokken. Hierbij kreeg de bal zoveel effect mee, dat deze op miraculeuze wijze bij de tweede paal, letterlijk binnenviel. Een op dat moment toch wel verdiende 2 – 1 voorsprong.

Maar ook nu na wederom een achterstand, toonde Trias 4 zich mentaal uiterst weerbaar. KSV verzuimde de wedstrijd definitief op slot te gooien en Trias voetbalde zich ook nu onder de druk vandaan. Men drukte de thuisploeg steeds verder de eigen helft op en men begon zowaar te voetballen. Eerst werd men via de vleugels al enkele keren gevaarlijk en bij enkele standaardsituatie was men dicht bij een treffer. Tien minuten voor tijd, viel dan toch de gelijkmaker. Een verre vrije trap van Mike, viel op de vijf meter tussen de keeper van KSV en invaller Luuk. In de scrimmage wist Luuk de bal onder de keeper door binnen te schuiven.
KSV 2 leek hierdoor even de controle kwijt en de organisatie was weg. En terwijl bij beide ploegen de conditie nu ook zijn tol begon te eisen, was er bij Trias nog genoeg vertrouwen om nog aan te zetten. Nu was het de bezoekende ploeg die aan een offensief begon. En enkele minuten voor tijd, gebeurde wat niemand tot kort daarvoor nog voor mogelijk had gehouden. Via een aanval over rechts werd Gijs V. aangespeeld. Deze draaide behendig bij zijn tegenstander weg en mocht het strafschop gebied binnenlopen. Overtuigend en met zijn laatste krachtsreserves, schoot Gijs de 2 – 3 droog langs de keeper en bracht Trias 4 volledig in extase.
In de slotminuten probeerde KSV nog aan te zetten voor een gelijkmaker. Er deden zich voor de goal van keeper Niels toch wel enkele hachelijke situaties voor, echter hield Trias met alle pijn en moeite het doel verder schoon.
Uiteindelijk had Trias 4 zich rijk mogen rekenen met een enkel punt, maar door honderd procent inzet en mentale weerbaarheid, mocht men tegen de verhoudingen in, de volle buit mee naar Winterswijk nemen. Dit keer niet fraai, maar wel zeer effectief. Invallers Rob en Luuk, nogmaals bedankt voor de getoonde inzet en vechtlust.

Komend weekend mag men thuis op ’t Huitinkkveld laten zien of men dan wederom tot een dergelijk huzarenstukje in staat is. Naaste concurrent en fictieve koploper Reünie 3 zal dan met dezelfde werklust en spelvreugde bedwongen moeten worden. Voor Trias 4 de uitgelezen kans om te bewijzen, dat men terecht om de bovenste plaatsen strijdt.
Meer dan eerder dit seizoen, kan Trias 4 hierbij Uw onverminderde steun gebruiken. Om 09:00uur lokale tijd wordt er afgetrapt en daarbij heet men U van harte welkom!

Scroll naar boven