FC Trias en Estinea versterken Winterswijkse samenleving, bijdrage van €15.000 van gemeente Winterswijk

In 2008 zijn de poorten van ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg voor het eerst geopend. Sindsdien maken de voetballers en voetbalsters van FC Trias volop gebruik van alle faciliteiten.

Binnen de vereniging staan voetbal en plezier voorop. De club draait daarbij voor het grootste deel op de inzet van vrijwilligers. Kortom: in de Winterswijkse gemeenschap neemt FC Trias als vereniging een belangrijke plaats in. En de club wil daar graag een nog grotere bijdrage aan leveren door het multifunctionele complex buiten de avonden en weekenden ook voor anderen open te stellen. Om aan deze wens actief invulling te geven is samen met zorgorganisatie Estinea het project ‘Schone Was’ opgezet.

Waardevolle bijdrage

Het plan is om in de tweede helft van 2017 een wasserette te realiseren waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van Estinea als dagbesteding een waardevolle bijdrage kunnen leveren. Vanuit het verzorgen van de verenigingswas van de leden van FC Trias zal dit al gaandeweg uitgebouwd worden naar meer activiteiten rondom ’t Huitinkveld zoals groenonderhoud, schoonmaakwerkzaamheden, bijvullen van voorraad, etc.

Volop kansen

In eerst instantie richten Estinea en FC Trias zich op mensen met een beperking die hier een zinvolle bijdrage kunnen leveren. Dit kunnen ook mensen zijn die door collega-zorgaanbieders ondersteund worden. Het project gaat gaandeweg ook zeker volop kansen bieden voor inwoners met een arbeidshandicap, werk/leer-ervaringsplekken voor Winterswijkers vanuit SDOA en stageplekken voor leerlingen van Pronova en Het Bariet. En natuurlijk vormt het een geweldige plek voor Winterswijkers die vrijwilligerswerk willen doen.

Wens in vervulling

Er wordt steeds meer en vaker een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van de inwoners van Winterswijk. Om deze reden draagt de gemeente Winterswijk het initiatief van beide partijen een warm hart toe. ’t Huitinkveld zal aangepast moeten worden om de eerder genoemde wasserette en ook de andere werkzaamheden te kunnen uitvoeren. FC Trias en Estinea hebben samen voor dit plan inmiddels een mooie donatie van € 8.500,00 uit het Rabobank coöperatiefonds Aalten-Winterswijk ontvangen. Maar de aanvulling uit het innovatiefonds van de Wmo-raad van € 15.000,00 van de gemeente Winterswijk is een geweldige duit in het zakje. De lang gekoesterde wens van FC Trias om het gebouw optimaal te benutten voor heel Winterswijk kan hiermee vervuld worden.

Scroll naar boven