FC Trias JO11-3 “Seizoenseinde: een wedstrijd te vroeg!”

Dinxperlo JO11-1 vs FC Trias JO11-3
13 mei 2017, eindstand: 6-2

FC Trias JO11-3 “Seizoenseinde: een wedstrijd te vroeg!”

“Het einde is in zicht.” Een zin die mooie herinneringen oproept wanneer we het gehele seizoen bekijken. Immers: we hebben een prachtige ontwikkeling gezien van een prachtig team! Fantastische wedstrijden, enorm veel inzet en -zeker aan het einde van het seizoen- een beloning in punten!
“Het einde is in zicht” uitgesproken met een slaak van verzuchting had afgelopen zaterdag meer te maken met verlangen naar het einde van de wedstrijd…….

We kunnen het de jongens niet kwalijk nemen. Het kan een keertje en het mag ook wel een keertje. Even lekker mijmeren over de aankomende weken zonder voetbal. Maareh: liever niet in het veld, dat dan weer niet! We moeten nog een wedstrijd!

Het verloop:
Via 2-0 achter en met een prachtige ‘tikkie-takkie-combinatie-aanval-goal’ de rust in: 2-1! Alles ligt nog open en we hebben alles nog in eigen hand! Hups: de 2-2 vlak na rust en….. Helaas: van hieraf lieten we het lopen daar waar Dinxperlo haar spel wist te handhaven. En dan gaat het hard: tot aan een 6-2 eindstand aan toe. Een prachtige opmars die ons naar een zekere overwinning zou leiden, ging als een nachtkaars uit!
Was het vermoeidheid: nee. Was het de tegenstander: nee. Kunnen we het publiek de schuld geven: mwoa (twijfel, twijfel) da’s te makkelijk, dus nee. Maar: wat dan wel?
Niet al het verloop van gebeurtenissen laat zich verklaren, moeten we ook niet proberen…….maar een vergelijking is er wél:

Herinnering schoten te binnen aan een sportfragment uit lang vervlogen tijden: “Hilbert, jongen: je moet nog een rondje, je moet doorrijden, je bent er nog niet……..Hoe is dit potdikkie mogelijk?!”
Zo zie je maar dat geestelijke afwezigheid tijdens wedstrijd van alle tijden is. Gewoon: met winst op het netvlies de wedstrijd uit handen geven. Het overkomt de allergrootsten. Nu dus ook onze jongens, maar goed: ook hier hebben we een teamprestatie van gemaakt. Gewoon als collectief, een schrale troost!

Zoals gezegd: we zijn er nog niet. Naast twee toernooitjes wacht ons volgende week de kraker der krakers. Dé Winterswijkse dorps-derby als afsluiting van het seizoen 2016-2017. Nee, niet tegen FC Winterswijk, maar véél belangrijker: de El Clasico der Achterhoekse weilanden:

FC Trias JO11-2 vs FC Trias JO11-3!
– Wanneer? Zaterdag 20 mei 2017
– Waar? Het hoofdveld
– Hoe laat? 11.30 uur

Gaat dat zien, maar wees er vroeg bij! Bij dergelijke krakers worden vaak al bij het krieken van de dag -geheel volgens zomers gebruik- handdoekjes gelegd op de beste plaatsen…….
Anyway: het einde is in zicht, maar eerst nog even voetballen. We zijn er nog niet!

Scroll naar boven