FC Trias JO11-3 “Wat een start!”

FC Trias JO11-3 vs. Gendringen JO11-1 (2-2)
10 september 2016

Wat een start!

Wanneer vooraf de competitie-indeling als ‘loodzwaar’ wordt betiteld, kan een gelijkspel niet anders dan een overwinning uitgelegd worden. Sterker nog: dat voélde ook zo!
Ach bekerwedstrijden……, wat kun je daar nu over zeggen? De competitie: dat is waar het om draait!
Als een ware positiviteitsguru sprak trainer Roy het team in de kleedkamer toe. Mooi om te zien, inspirerend om te horen, maar: “we willen de wei in,” kon je in de tekstballonnetjes boven onze jongens lezen. En aldus geschiedde. Wat een spelvreugde, wat een samenspel, wat een kansen! Via 1-0 voor, 1-1 gelijk en een prachtige kopgoal uit een corner gingen we met 2-1 de rust in. Dit kan toch bijna niet tegen de JO11-1 van Gendringen? Jawel, zeker wel en: verdiend! Verdiend als team: niemand in het bijzonder, niemand uitgezonderd. Prachtig!
Dit besef werkte enigszins verlammend in de tweede helft waarbij alles net iets minder soepeltjes verliep als in de eerste helft. Om te zeggen dat dit de verdienste was van Gendringen gaat te ver. Zij wisten met lange ballen het betere spel van onze jongens te ontwijken en dan zul je zien: dan valt de tegentreffer waarmee zij de eindstand op 2-2 wisten te brengen. Jammer, maar eerlijk is eerlijk: ook goed dat het hierbij is gebleven.
Concentratie, conditie en (onderlinge) coaching. Dit zijn aandachtspunten die -samen met het eerste (winst)punt- worden meegenomen naar de volgende competitiewedstrijd. We zijn immers nog maar net begonnen!
Als publiek hebben we een gretig Trias JO11-3 met veel potentie gezien. Zij hebben ons getrakteerd op mooi spel en mooie acties, maar belangrijker: laten zien dat hier een team staat waar men rekening mee moet houden! Tuurlijk, dit is nog maar de eerste wedstrijd en dat het een zware competitie wordt staat buiten kijf. Het getoonde spel en teamspirit zijn echter verdiensten waar onze jongens trots op mogen zijn. Aan ons allen (team, ouders en publiek) de taak om de verwachtingen voor dit seizoen realistisch op elkaar af te stemmen. Wanneer we dat doen gaan we nog een heleboel mooie momenten met elkaar beleven!

Scroll naar boven