FC Trias JO15-1 kampioen na bloedstollende wedstrijd tegen BWO

Het is zaterdagmorgen 18 mei 2019. De Boys in Blue van de JO15-1 zijn klaar voor de uitwedstrijd naar BWO in Hengelo. 1 Punt hebben ze nodig om het kampioenschap in de Hoofdklasse M veilig te stellen.

Degenen die op het was-en rijschema staan, mogen vandaag hun auto thuis laten, want de leiding heeft een heuse partybus geregeld om spelers, staf en supporters te vervoeren naar Hengelo. Hoe tof is dat! Onder begeleiding van een heerlijke beat en gezellige meezingers afreizen naar BWO! Onder de supporters ook jongens van de JO13-1 en JO15-2 die hebben ingevallen voor geblesseerde spelers gedurende het seizoen. Top jongens!

Eenmaal aangekomen moet het natuurlijk nog wel ‘even’ gebeuren. Over de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn. De eerste helft speelt FC Trias nog niet overtuigend. Na een klein half uur heeft FC Trias het geluk niet aan zijn zijde, want een schot belandt net aan de verkeerde kant van de paal. Met de brilstand op het scorebord gaan de jongens naar de kleedkamer.

In het begin van de tweede helft zit het FC Trias opnieuw niet mee als een prachtig afstandsschot de lat raakt. En dan weet BWO na ruim een kwartier spelen ineens op voorsprong te komen. Supporters kijken elkaar even vertwijfeld aan: het zal toch niet? Maar nee, het gevreesde scenario blijkt gelukkig niet uit te komen als net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd FC Trias de 1-1 scoort! De ontlading is enorm, spelers en staf buitelen over elkaar heen en supporters vallen elkaar geëmotioneerd in de armen. De scheidsrechter laat door een flink aantal overtredingen in deze helft lang doorspelen. In de tijd die volgt, weet FC Trias zelfs nog de winst naar zich toe te trekken. Eindstand 1-2 en het kampioenschap is binnen!

Direct na de wedstrijd neemt jeugdvoorzitter Hans de Roos het woord en feliciteert hij de Boys in Blue met het kampioenschap, uiteraard vergezeld van een beker en bloemen. Ook voor FC Trias als vereniging is het bijzonder, want voor het eerst in haar bestaan promoveert een jeugdteam naar de derde divisie.

Na deze mooie woorden gaat het dak van de kleedkamer eraf en krijgen de jongens van de staf een prachtig poloshirt en een mooie zonnebril. U kunt zich vast wel een voorstelling maken van de sfeer tijdens de terugreis. Bij terugkomst in Winterswijk wordt er allereerst een kort uitstapje gemaakt bij de buren en krijgt het team, zoals het echte kampioenen betaamt, een huldiging op het bordes van het oude raadhuis, waar loco-burgemeester Inge Klein Gunnewiek het kampioensteam toespreekt. De busrit eindigt op ’t Huitinkveld, waar het team een warm welkom wordt geheten en de jongens van de ouders een barbecue krijgen aangeboden.

FC TRIAS JO15-1 VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE VERDIENDE KAMPIOENSCHAP!

Volgende week nog één keer knallen tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen MVV ’29. Aanvang 13.00 uur. Graag tot dan!

Klik op onderstaande foto/link voor meer foto’s:

Scroll naar boven