FC Trias JO15-2G sluit bekercompetitie met winst af

Afgelopen zaterdag 3 september speelde Trias JO15-2G zijn derde en laatste bekerwedstrijd thuis tegen HSC ’21 JO15-2. HSC ’21 had met 11-0 van vv Haaksbergen gewonnen, dus iedereen was gewaarschuwd. We moesten Joost, Dominique en Jelmer missen, maar hadden wel versterking van Lars (JO15-3.)

In tegenstelling tot de twee vorige wedstrijden kwam Trias goed uit de startblokken. Na een aftastende fase onderschepte Jelmer de bal en liep samen met Thom op de HSC keeper af. Hij passte op tijd af naar Thom, maar deze raakte de bal niet goed, waardoor de kans verloren ging.

Een paar minuten later maakte Max een “Zidaantje”, stuurde de HSC speler volledig het bos in en schoot op goal. Helaas voor Trias kon de HSC keeper de bal naast zijn goal werken. Fred, de corner-nemer trapte de bal goed voor, waar de inkomende Thom tegenaan kopte. Omdat hij de bal echter schampte kon de keeper de bal pakken en bleef het dus 0-0.

HSC kwam ook voor de Trias goal, maar door de goed keepende Fleur bleef onze goal leeg.

Na 25 minuten werd een overtreding op Moataz gemaakt op de rand van de zestien. Fred nam de vrije trap, maar schoot de bal over. Weer een paar minuten later kwam Trias door over links. De voorzet bereikte Jelmer net niet. Op slag van rust kwam Milan door over rechts, speelde de naar Max. Max rende door richting HSC goal, Thom trok weg uit het midden om voor Max ruimte te maken. Helaas was het schot van Max iets te zacht. Dit was de laatste actie voor rust, waardoor Trias met 0-0 naar de ranja ging.

HSC kwam heel goed de kleedkamer uit. De eerste aanval eindigde, via Fleur, tegen de paal. HSC had de smaak te pakken en plaatste de ene na de andere aanval. Na 9 minuten kwam Trias eindelijk van de eigen helft af. Via via kwam de bal bij Milan, die een prachtig afstandschot produceerde. De HSC keeper kon de bal, jammer voor Trias, net over zijn goal werken.

Kort daarna kreeg HSC een vrije trap buiten de zestien. Fleur redde en na een paar hachelijke momenten werd de bal ver weg geschoten. Direct ging Trias weer met de bal aan de loop en was het Thom, die met links een schot op doel vuurde. Fred schoot een vrije trap richting Thom, maar deze stond buitenspel. Al met al was er nog steeds geen doelpunt gevallen.

Halverwege de tweede helft lastte de scheids een drinkpauze in.

Deze drinkpauze had Trias goed gedaan, want eindelijk kwamen ze weer wat meer in het spel voor. Er ontstonden kansjes voor Fred en Ryan. Helaas voor Trias geen doelpunt. In de 65ste minuut kopte een HSC speler uit een corner. Fleur had een schitterende redding en hield nog steeds de 0.

Trias plaatste een aanval over links met Ruben en Max. De bal ging via een HSC speler over de zijlijn. Max gooide snel in op Thom, die net naast schoot. Trias hield er wel een corner aan over. Deze corner bleek zeer bepalend te zijn. Want Fred schoot de bal mooi voor de goal, waar een inkomende Thom de bal kon aannemen en scoren. Trias kwam voor met 1-0! Met nog een paar minuten te spelen werd het een hele spannende slotfase. HSC heeft echter geen kans meer gehad en dus was de eindstand 1-0.

Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt en, gelukkig voor iedereen, is die inzet beloond. Lars, weer bedankt voor het meespelen. Trias JO15-2G heeft de bekercompetitie met een tweede plaats in de poule afgesloten en daar zijn we zeer tevreden over.

Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen AD ’69 JO15-1.

Scroll naar boven