FC Trias MD2 helpt MD1 kampioen worden!

Langzaam maar gestaag is de MD1 van FC Trias dit voorjaar naar de top van de 2e klasse geklommen. Een week voor het einde van de competitie stonden ze dan ook tweede, 2 punten achter op koploper FC Eibergen. In theorie zouden ze dus nog kampioen kunnen worden. Ze zouden dan zelf hun wedstrijd tegen DZSV MD2 moeten winnen en FC Eibergen zou de laatste competitiewedstrijd moeten verliezen. Nu wilde het geval dat de MD2 van FC Trias de tegenstander van FC Eibergen was. Zij speelden dus een hele belangrijke rol. Drie meiden van de MD2 zaten dit weekend op Vlieland. Gelukkig waren Elise, Esmee en Lea van de D5M bereid om in te vallen.

Al met al nog lang geen beklonken zaak. Maar de meiden van zowel de MD1 als de MD2 zagen het als een uitdaging die ze graag aan wilden gaan.

De ochtend begon om half 9 met de wedstrijd FC Trias MD1 tegen DZSV MD2. In de rust stond het nog  0-0. Er stond duidelijk spanning op de wedstrijd, niet alleen bij de meiden, maar ook bij de meegekomen supporters op de tribune. Halverwege de tweede helft viel de verlossende 1-0, schitterend ingeschoten door Joanne van Beek. Kort daarna scoorde ze ook de tweede treffer. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. DZSV kreeg zeker ook nog kansen en scoorde dan ook de 2- 1. De meiden van de MD1 vochten voor wat ze waard waren en dat werd nogmaals beloond met een prachtige goal, wederom van Joanne. Eindstand 3-1.

De uitslag werd meteen doorgeappt naar de leiding van de MD2, die in Eibergen op het punt stonden om hun wedstrijd tegen de koploper te beginnen. Voor de MD1 en hun begeleiding brak een zenuwachtig uurtje wachten aan…  Mobiel voor de neus en de tijd uitzitten… Velen hadden een ‘lijntje’ met supporters van de MD2.. zodra er gescoord zou worden in Eibergen zou dat meteen doorgegeven worden. Maar de telefoons bleven akelig stil. Ruststand 0-0.

Nu nam de spanning pas echt toe. Zou het dan echt lukken. Ruim 5 minuten voor het eind van de wedstrijd kwam het verlossende berichtje…. FC Trias heeft gescoord… 0-1! En dit werd ook de eindstand. Wat een ontlading! FC TRIAS MD1 KAMPIOEN! Super!

De begeleiding en de meiden werden natuurlijk in de bloemetjes gezet en toen het welverdiende patatje op was, werd het tijd om de meiden en supporters van de MD2 op te vangen. De meiden van de MD1 vormden spontaan een boog bij de poort van Trias en al joelend werden de meiden binnengehaald en bedankt voor hun inzet.

Meiden en begeleiding van de MD1 het is jullie van harte gegund. Nogmaals felicitaties!

FC Trias Vrouwen- en Meidencommissie

20160514_114555 20160514_121335

Scroll naar boven