FC Trias – OBW: wederom een gelijkspel

Op moederdag (zondag 13 mei) kregen we het Zevenaarse OBW, voor de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen, op bezoek. Voor beide ploegen waren de belangen groot. OBW moest winnen om aansluiting te houden met de koplopers DCS & MASV en voor ons zou winst een grote stap voorwaarts zijn richting klassenbehoud. Maar na 90 minuten stond aan beide kanten de teller op 2.

In de basis geen verrassingen want de staf koos voor dezelfde elf als vorige week maar Bram te Bogt was voldoende hersteld om voor het eerst na zijn blessure weer op de bank plaats te nemen. Scheidsrechter Olaf Wiggers vond beide tenues (het standaard blauwe en zwarte reservetenue) van OBW niet onderscheidend genoeg en daarom speelde OBW in de gele reservetenues van FC Trias.

Dit deerde de gasten niet en zij namen het eerste kwartiertje het voortouw, maar echte kansen leverde dit niet op. Daarna nam FC Trias het heft in handen en werd beloond met een (1-0) voorsprong toen Danieck Nijland een vrije trap van Nick Houwers goed inschoot. In het tweede deel van de eerste helft kregen we volop mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden: Richard Kok kopte voorlangs, Rolf Honderslo schoot over en Lars Dijkstra wist één op één tegenover OBW doelman Swen Heijstee ook niet te scoren. Terwijl we dus feitelijk voor rust al met 3-0 voor hadden kunnen staan kregen we een knullige gelijkmaker (1-1) tegen toen Stijn Kruijs zijn vrije trap langs iedereen in het doel zag gaan. Bovendien moesten we nog van geluk spreken dat het hierbij bleef, want notabene de kleinste man van het veld, Jorrit Bemers, moest een kopbal van de langste speler Jelmer Krooshof, op de doellijn over de lat koppen.

In de tweede helft keerde Rolf Honderslo door een bovenbeenblessure niet terug en moest zich laten vervangen door Melvin Wolterink. In eerste instantie ging het gelijk op en bleven de kansen beperkt tot een kopbal van de boomlange Jelmer Krooshof. Na verloop van tijd kregen de gasten meer controle over de wedstrijd. Na ruim een uur spelen verving Bram te Bogt Nick Houwers. Dit bleek een gouden wissel, want koud een minuut in het veld scoorde Bram de 2-1 na een voorzet van Lars Dijkstra. Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong want (vanuit vermeend buitenspel?) Freek Gesthuizen bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Daarna was het billenknijpen en leek het erop dat OBW als winnaar van het veld zou gaan, maar gelukkig wist het niet meer te scoren. Hierdoor bleef het 2-2 en dus (voor ons wederom, namelijk de tiende) een puntendeling.

Spelertjes van de week Bram Dute en Jayden Wheeler hadden dit gelijke spel anders ingeschat maar scoorden wel met de door Rollzon en Galerie Foto Objectief geschonken wedstrijdballen. Volgende week zondag (1ste pinksterdag 20 mei) spelen we om 14:00 tegen AD ’69 op Sportpark Zuid in Aalten.

 

 

Ook deze week maakte RTV Slingeland weer een mooie reportage:

Scroll naar boven