FC Trias – Rheden: wedstrijd van gemiste kansen

Na twee nederlagen kregen we op zondag 8 oktober een ploeg op bezoek die net als wij de start van het seizoen 2017-2018 zich heel anders voor hadden gesteld: Sportclub Rheden. Met Rolf Honderslo terug van een blessure maar zonder kersverse vader Richard Kok (wiens vrouw Nicole donderdag beviel van Liam, beide uiteraard proficiat!) en Jeffrey Houwers op de rechtsback positie kwamen de gasten beter uit de startblokken.

Zo won doelman Mathijs Stortelers een één tegen één duel van Ramon van ‘t Veld en verprutste Patrick d’Hulst niet voor het laatst een mooie kans. Pas daarna kreeg FC Trias meer grip op het spel maar wisten Lars Dijkstra en Nick Houwers niet te scoren. Diezelfde Lars Dijkstra lette wel goed op toen er verkeerd werd teruggespeeld op de keeper Timo Verijzer van Rheden en strafte de fout af: 1-0. Daarna kreeg Rheden volop de gelegenheid om de achterstand goed te maken: Danieck Nijland moest een bal van de lijn halen en net voor rust mocht FC Trias blij zijn dat het niet achter stond maar met een magere voorsprong de kleedkamer op mocht zoeken.

Na de thee bleef SC Rheden aandringen maar was het Rolf Honderslo die vanaf de elfmeter stip (na een overtreding op Joost Piek) de 2-0 mocht aantekenen. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want Stephen van de Beek (2-1) en Patrick d’Hulst (2-2) zorgden er voor dat het weer gelijk werd. Daarna waren er nog kansen over en weer maar de mooiste waren ongetwijfeld voor de Triassers Nick Houwers, Jurrian Veldhuizen en Bram te Bogt die alle drie jammerlijk misten. Mede hierdoor voelde het gelijkspel als een nederlaag en moesten beide ploegen tevreden zijn met een enkele punt.

Beide spelertjes van de week Flint Tilley en Jurre Koldeweij hebben,tussen de grote jongens, ongetwijfeld in de dugout genoten. Grote dank gaat uit naar de balsponsoren van deze wedstrijd De Prijshamer en Slijterij/wijnhandel Goossens. Volgende week zondag spelen we om 14:00 op ‘t Cranevelt tegen het Arnhemse VDZ.

Met dank aan RTV Slingeland voor de volgende beelden:

Scroll naar boven