FC Trias speelde zich veilig tegen Eilermark

Maandag, 2e pinksterdag 20 mei, speelde FC Trias thuis tegen Eilermark uit Glanerbrug. Voor FC Trias stond er nog wel wat op het spel, Eilermark niet meer, deze ploeg speelt alleen nog voor de wedstrijd premie en kwam naar Winterswijk voor de 3 punten. FC Trias moest winnen om zeker van klassebehoud te zijn. Gezien de uitslagen van de concurrentie was een gelijkspel ook genoeg.

Eilermark was naar Winterswijk gekomen om niet maar zo de 3 punten aan FC Trias te geven. De ploeg uit Glanerbrug staat veel te laag op de ranglijst. Deze ploeg kan prima voetballen maar buitenshuis had de ploeg nog maar 4 punten behaald. Eilermark wist zeker dat men nacompetitie moet spelen. FC Trias moest ook winnen om zeker te zijn van nog een jaar 3e klasse. En men slaagde met vlag en wimpel.

Eilermark staat veel te laag op,de ranglijst. De ploeg kan prima voetballen en heeft het voor de winterstop volledig laten liggen. Ook FC Trias had in het begin van de wedstrijd hier last van. Eilermark liet de bal prima van voet naar voet gaan en FC Trias kon er lastig druk op krijgen. Echt gevaarlijk werden de gasten uit Glanerbrug niet. Bij vlagen kwan FC Trias er ook uit. En bij minuut 21 was het ook direct raak. Een prima aanval over rechts kwam Kaj prima door. Zijn afgemeten voorzet was een prooi voor Melvin. Bij de 2e paal liet hij de keeper volstrekt kansloos met een snoei harde kopbal. Een opsteker van jewelste en gezien de tussenstanden op de andere velden een prima tussenstand. Echter 3 minuten later was het alweer gelijk die nooit goed gekeurd had mogen worden. Kay vlagde volledig terecht voor buitenspel maar de prima scheidsrechter liet hem staan. 1-1 waarvan de scheidsrechter achteraf bekende dat Kaj gelijk had. FC Trias moest hier ff van bekomen. Camiel kreeg nog een prima kans maar hij raakte de bal niet op de juiste manier. Derhalve 1- 1 ruststand die misschien ook wel verdiend was.

Na de rust was het FC Trias dat de betere ploeg was. Eilermark was misschien meer in balbezit maar zo soepel als voor de rust was het bij de bezoekers al lang niet meer. Conditioneel was FC Trias veel sterker. De ploeg uit Glanerbrug kreeg ook geen enkele kans meer. FC Trias had de wedstrijd ook veel eerder moeten beslissen. FC Trias kwam ook verdiend op voorsprong. Een perfecte kopbal van Kaj kwam precies bij Josiah in de voeten. Net als Albert Tomba in zijn beste dagen slalomde hij door de defensie van Eilermark. Zijn schot kwam op de bal maar Tijmen was er als de kippen bij om de terugspringende bal binnen te tikken 2-1. Daarna kreeg FC Trias kansen om de voorsprong te vergroten maar de mooiste kansen waren deze middag niet aan FC Trias besteed.

Derhalve bleef het 2-1 en won men verdiend van een prima voetballende ploeg uit Glanerbrug en is men verzekerd van nog een jaar 3 klasser. FC Trias had misschien wel hoger kunnen eindigen als men de selectie een beetje in tact had kunnen houden. Wiebe verplichtingen via school en Brian, 2 sterkhouders vielen weg. Tel daarbij op dat Justin onze aanvoerder door een blessure na de winterstop ook niet meer gespeeld heeft, dan is dit allemaal net iets te veel van het goede.

Derhalve is het een knappe prestatie van ons vlaggenschip. Veel jonge jongens zijn ingepast. Ook na de winterstop kwamen daar Josiah en Tymen bij die definitief de stap van uit O-19 naar de selectie maakten. Ook Jochem en Tristan zaten wel eens op de bank bij het 1e. Een compliment van uit de jeugd afdeling. En ook komend seizoen zal de eigen jeugd weer een kans krijgen.

Volgende week de laatste wedstrijd van seizoen 23-24. Uit in het verre Overwetering wil FC Trias proberen om 3 punten bij te schrijven en zo de 40 punten aan te tikken.

Daarna zal de staf het seizoen evalueren en vooruit te kijken naar een nieuw seizoen.

Pupillen van de week waren Mees Rouwhorst en Joep Sonderlo van onze JO10-4, die trouwens beide de einduitslag goed hadden verspeld.

Delen:

Scroll naar boven