FC Trias verliest van Eilermark

FC Trias heeft zondag verloren van laagvlieger Eilermark. De nummer 13 besliste achteraf in minuut 27 de wedstrijd. Hiermee komt een einde aan een goede reeks van FC Trias dat 5 november 2023 voor het laatst verloor.

Het technisch duo William en Rob wisten eigenlijk vandaag niet wat men van Eilermark kon verwachten. 10 december had men de laatste wedstrijd gespeeld en vorige week donderdag had men gehoord dat Eilermark volgend seizoen geen zondag 1 11 tal meer op de been kan brengen. Gezien de publieke belangstelling kan iedereen dit begrijpen want er waren veel meer toeschouwers uit Winterswijk dan van de thuisclub. Echter aangekomen hoorden we dat Eilermark gewoon compleet was en dat men nog wel voor de wedstrijd premie wilde spelen.

Dit was de eerste helft ook duidelijk te zien. De thuisclub beschikt over prima spelers met een goede techniek en als er wat anders gevraagd werd dan schuwde men de duels niet. FC Trias kreeg er maar geen druk op de achterhoede waardoor er veel al een mannetje vrij stond op het middenveld. Vandaar uit zocht men de bal vaste nr 10 die van daar uit de lopende spelers bediende. Uit zo’n aanval viel in de 27 ste minuut de goal. Trias kon niet echt kansen creëren , waardoor dit ook de ruststand was.

De 2e helft was voor FC Trias door een paar tactische omzettingen. Eilermark kon niet zo gemakkelijk haar spits vinden en FC Trias kreeg nu wel kansen om te scoren maar de keeper van Eilermark was de grote uitblinker. Een prachtige actie van uitblinker aan FC Trias kant Tom E, hij zette 2 tegenstanders te kijk, leek de bal in de kruising te verdwijnen echter een prachtige safe van de keeper verhinderde dit. Hierna kreeg FC Trias nog een aantal kansen maar kopballen van Tom, Robin en schoten van Cornelis en wederom Robin werden niet gepromoveerd tot doelpunten. En de thuisclub haalde de gehele tweede helft de snelheid uit de spel. Helaas trad de leidsman hier niet genoeg tegen op omdat het leek of hij onder de indruk was van de mondigheid van de spelers van de thuisclub. Of het hierdoor komt weet we niet maar de gele kaart die hij aan FC Trias kant trok werd ook nog genoteerd voor de verkeerde speler!!!!!

Als je dan naderhand de rest van de uitslagen ziet had FC Trias bij winst een behoorlijke slag op de ranglijst kunnen slaan. Niet zozeer qua plek op de ranglijst maar wel in punten met de nr 4 en 5. Echter FC Trias staat er altijd nog prima voor met haar jonge selectie. Nummer 2 op de ranglijst en in periode 2 zelfs bovenaan.

Zondag a.s. uit naar Wijhe’92.

Scroll naar boven