FC Trias verliest van Witkampers

FC Trias heeft vandaag de aansluiting met de subtop in de 3e klasse C verloren. Nadat de storm en een verwachte afgelasting (PAX) de competitie ff stil had gelegd verloor men vandaag thuis van directe concurrent Witkampers. FC Trias had de serie van voor de winterstop voort willen zetten. Zelfs de extra ingelaste oefenwedstrijden, sv Grol en Ulftse B werden verslagen, maar slaagde daar vandaag niet in. De gedrevenheid tegen ploegen als OBW en VVG was vandaag net wat minder en als deze minder is dan kan FC Trias van iedereen in deze klasse verliezen.

FC Trias begon de 1e 35 minuten nog wel aardig aan de wedstrijd en had men ook genoeg kansen om te scoren. Maar de scherpte ontbrak of wel voor de goal, of de laatste pass was net niet op maat. Maar Witkampers kreeg ook 2 kansen en met rust had het net zo goed 3-2 voor de thuisclub kunnen zijn. Zoals de technische staf het vooraf had verteld zo verliep de wedstrijd ook. We zouden meer in bal bezit zijn en de bezoekers zouden dan loeren op een snelle counter. En zo kwam FC Trias ook in de 45e min op achterstand . Een onderschepping halverwege de helft van Witkampers werd omgezet in deze bewuste counter. Daar waar op het middenveld de overtreding gemaakt had moeten worden was het Melvin die wel aan de noodrem trok alleen was dit op een gevaarlijk plek, n.l. 19 meter van onze eigen goal. De terecht geven vrije bal werd door de aanvoerder binnen geschoten. Een vrije bal die zeker houdbaar was. En dus ging FC Trias rusten met 0-1.

In de rust was goed te zien dat dit een klap was. Koppies naar beneden en het echte geloof was een beetje weg. Yassin haalde alles uit de kast om iedereen weer dezelfde kant op te krijgen. De 2 helft was de slechtste helft van de laatste weken. Er lukte weinig en de kansen aan FC Trias kant waren schaars. Toen Witkampers inde 0-2 op het scorebord zette was het gebeurd met FC Trias. Een bal op de lat van Tom mag nog vermeld worden en een duidelijke handsbal van Witkampers in het 16 metergebied waren de wapenfeiten na deze 0-2.

Een niet verwachte nederlaag tegen een concurrent die nu wel mee gaat doen om de plekken 3 t/m 5. Dat had FC Trias ook graag gewild. Zondag a.s. weer thuis tegen DVV. Om 2 redenen moet deze wedstrijd absoluut gewonnen worden. De 1e wedstrijd werd verloren met 4-0 en weet men deze wedstrijd te winnen en de uitslagen op de andere velden zijn gunstig kun je misschien toch nog weer een beetje naar boven kijken.

FC Trias heeft een ploeg dat nu te laag staat op de ranglijst. Voetballend is het goed. Maar alleen goed kunnen voetballen in deze klasse is vaak niet genoeg. De bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan moet elke week aanwezig zijn en niet alleen tegen de top ploegen. Komende zondag kan men dit gelijk laten zien tegen DVV.

Pupillen van de week Jasper Roerdinkholder en Tom van der Linden van onze O11-2 waren helaas de enigste twee FC Triassers die scoorden met de wedstrijdballen beschikbaar gesteld door Autoservice Veldboom, Koos Prins Groente & Fruit en Marco Wiggers Financiële diensten.

 

 

Ook RTV Slingeland was aanwezig en zorgden voor de volgende reportage:

https://www.facebook.com/rtvslingeland/videos/513475696218516/

Scroll naar boven