Fc Trias Vr1 scoorde net als vorige week 7x!

Fc Trias Vr1 – Longa Vr1

Zondagochtend 19 mei stond de ploeg van Dennis Kitaman klaar voor, zoals hij zou zeggen, een lekker potje ballen. Vandaag niet zomaar een potje, maar DE pot om de 5e plek. Longa gevestigd op plek 5 met 29 punten tegen Trias gevestigd op de 6e plek met 28 punten.

Trias begon sterk aan de wedstrijd. De afvallende ballen werden gelijk opgepakt door het team en er werden daardoor veel kansen gecreëerd. In veel eerder gespeelde wedstrijden werden er ook veel kansen gecreëerd, maar wist Trias zichzelf nooit te belonen. Dit was vandaag niet het geval.Het eerste doelpunt viel dan ook snel in het voordeel van Trias. In de 12e minuut schoot Julia Bruggers met haar sterke linkerbeen de bal in het doel, waarbij ze de bal vanaf het middenveld precies goed kreeg ingespeeld van Ilse. Na dit eerste doelpunt wilde Trias meer en voelde dat Longa het spel van Trias niet kon verdedigen. Er bleven aanvallen komen van Trias waaruit in de 34e minuut nog een doelpunt volgde. Bente gaf een steekbal vanaf het middenveld op Sil, die even de spitspositie overnam, zo door de verdediging kon lopen en de bal binnenschoot. 0-2 voor Trias tegen Longa, niemand had dit verwacht. Trias wist dat het nog niet was gespeeld en bleef uitstekend door voetballen. Er werd zelfs nog een keer gescoord voor rust. Julia Bruggers schoot in de 38e minuut de 2e van vandaag binnen en liet Trias rusten met een 0-3 voorsprong.

De tweede helft begon met een aantal wijzigingen aan de kant van Longa. Een andere back en buiten speler moesten het spel van Longa gaan verbeteren. De eerste 10 minuten van de tweede helft lukte dit aardig. Longa gaf meer druk vooruit en Trias kwam onder druk te staan. Vanuit een aanval van Longa werd de bal hard voorgegeven. Bente probeerde de bal weg te werken, maar schoot deze helaas in eigen doel. Een ongelukje achterin, maar de stand wel op 1-3. Is dit de ommekeer van Longa in de wedstrijd? Zowel Trias als Longa gingen er vol in en lieten mooi voetbal zien. Trias pakte het initiatief terug in de wedstrijd en creëerde de meeste kansen. Longa kwam er niet meer aan en Trias beloonde zichzelf met een doelpunt. In de 64e minuut scoorde Julia Bruggers, haar 3e van de middag, door een mooie voorzet vanaf de linkerkant van Eefke. Trias was na de 1-4 nog zeker niet klaar en liet Longa alle hoeken van het veld zien. Na een aantal wissels aan de kant van Trias kwam Lea in het veld. Zij, die normaal in de spits staat, kwam op de linksback positie in het veld. Dennis had haar een aantal aanwijzingen ingefluisterd en daar hield Lea zich dan ook aan. Zij scoorde in de 70e minuut vanuit een opkomende actie samen met Julia Bruggers een prachtig doelpunt vanaf de linkerflank. Lea zette de actie in, speelde Julia Bruggers in, liep zelf door, kreeg de bal weer terug, waarna ze deze keihard in het doel schoot. 1-5 met nog 20 minuten te spelen. In deze 20 minuten bleef Trias voetballen en wisten zij nog 1x te scoren. De assist kwam deze keer van Joske. Door haar snelheid passeerde zij aan de rechterkant van het veld haar tegenstander en gaf de bal voor. Julia bruggers stond daar om haar 4e van de middag binnen de schieten! 1-6 was de eindstand van de wedstrijd, en wat was het een wedstrijd voor Trias. Na een seizoen hard werken leken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Door deze winst staat Trias nu op een prachtige 5e plek.

A.s. zondag wacht de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander: de Zweef Vr1. De wedstrijd start om 13.00 uur en na de wedstrijd nodigen de vrouwen van Fc Trias alle supporters uit voor een drankje in de kantine! Iedereen die zin heeft is welkom. We hopen er met zijn allen een mooie afsluiting van te maken!

Scroll naar boven