Fc Trias Vr1 verliest laatste wedstrijd van periode 1

Fc Trias VR1 – OSC VR1

Vandaag stond de wedstrijd tegen OSC op de planning. De afgelopen twee weken heeft Trias zich, na een wat mindere start van dit seizoen, weten te herpakken. Allebei de wedstrijden gingen gewonnen en daarbij was het voetbal van hoge kwaliteit. OSC staat met 1 punt, 1 plek boven Trias. Dit betekent dat bij winst voor Trias, zij OSC op de ranglijst passeren. Een makkelijke opgave wordt dit alleen niet. Vorig jaar werd er ook al tweemaal tegen elkaar gespeeld, deze wedstrijden werden allebei gewonnen door OSC.

Gelukkig kreeg Trias vandaag extra steun van de pupillen van de week Marjolein Huetink en Selma Renzen. Zij gaven het goede voorbeeld door allebei bij de aftrap van de wedstrijd te scoren bij de keepster van OSC.

Trias begon niet sterk aan de wedstrijd, was onrustig aan de bal en niet nauwkeurig met het inspelen. OSC kreeg hierdoor de tijd en ruimte om te voetballen en deed dit ook. Gelijk aan het begin van de wedstrijd kreeg OSC een aantal grote kansen. De lat en keepster Lot brachten redding. OSC bleef door voetballen, maar Trias wist zich een klein beetje te herpakken en kwam beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Ruststand: 0-0.

In de rust gaf trainer Dennis Kitaman een aantal tips. Het kwam er in het kort op neer dat er korter gedekt moest worden. Hierdoor zou de tegenstander onder druk komen te staan en niet meer aan voetballen toekomen. De ruststand vorige week was ook 0-0, dus alle hoop was er nog om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Trias begon de tweede helft sterker dan de eerste helft. OSC werd meer onder druk gezet en de bal werd beter rond gespeeld. Echter leidde dit weer niet tot echte kansen. Trias probeerde de bal in de ploeg te houden, maar OSC kwam vaker en vaker richting het doel van Trias. Weer hield keepster Lot een aantal goede schoten van OSC uit het doel. Met nog 20 minuten te spelen was daar weer een uitbraak van OSC. Trias probeerde de aanval de stoppen, maar door een overtreding in het 16-meter gebied volgde hieruit een penalty. Deze penalty werd benut, 0-1. Met nog een kwartier te spelen knokte Trias voor wat het waard was, in de hoop de 1-1 nog te maken. Helaas lukte dit niet en was de eindstand 0-1.

Ondanks het verlies heeft Trias toch weer laten zien dat het kan vechten als een echt team. Met deze wedstrijd eindigde ook de 1e periode, die gewonnen is door Varsseveld. Volgende week begint de 2 periode en speelt Trias uit bij VDZ VR2.

Scroll naar boven