FC Trias wint laatste wedstrijd voor winterstop

FC Trias speelde zondag 17 december een inhaal duel tegen Reunie uit Borculo. Tevens was het ook direct de laatste wedstrijd in 2023. De winterstop is er en FC Trias begint 4 januari weer aan de voorbereiding voor de terug ronde. Hierbij moet worden aangetekend dat we nog 2x spelen tegen Sc Overwetering en Eilermark.

FC Trias beschikt over een volledig fitte selectie. Dat betekend een meer dan uitstekende bank, die ook zomaar basis kunnen spelen. Een luxe waar het de laatste jaren nog wel eens aan ontbroken heeft. Ook vandaag waren de invallers weer beslissend.

FC Trias begon beroerd aan de wedstrijd. Of lag het aan de tegenstander die in de 1e helft best prima voetbalde. Doordat FC Trias de duels niet won was men vaak net een stapje te laat en met name op het middenveld had men het lastig. Toch was de eerste kans wel voor FC Trias. Niels haalde van 25 meter prima uit maar de keeper liet zijn waarde zien voor Reunie. De bezoekers voetbalden bij vlagen prima maar echte kansen kon men niet creëren als behalve in de 24e minuut. De aanval over rechts kwam de spits alleen voor de keeper maar zoals zo vaak al dit seizoen liet zien dat Sam in een prima vorm verkeerd. Hiermee is de 1e helft ook wel verteld. FC Trias gemakzuchtig en speelde misschien wel de slechtste 1e helft, Reunie een hond die alleen blaft en niet bijt.

In de rust volgde er een donderspeech. Het technisch duo liet duidelijk merken dat het anders moest. Wiebe en Bram kwamen direct na rust in het in het veld. En noteer daarbij dat Cornelis in minuut 60 nog inviel en het verschil werd in de 2e helft gemaakt. Reunie kwam niet meer in het stuk voor en FC Trias pakte het veel strakker aan. Duels werden gewonnen en , niet onbelangrijk, er werden kansen bij elkaar gevoetbald. FC Trias kwam dan in minuut 57 verdiend op voorsprong. Brian kwam naar binnen en zijn schot werd bewust door Tom van richting veranderd. Daardoor was de keeper van Reunie kansloos. 1-0. En Trias ging door. Een schot van Brian verdiende meer. In minuut 80 werd de wedstrijd beslist. Een fantastische aanval via Cornelis en Brian was het de lopende Wiebe die scoorde. Een aanval uit het boekje en die wil je graag zien. 4 minuten later schoot Kaj nog op de lat en de terugspringende bal werd over gekopt door Cornelis. En diezelfde Cornelis kreeg 2 minuten later zelf een enorme kans. Alleen voor de keeper schoot hij de bal links langs de verkeerde kant van de paal.

FC Trias pakte wederom een zeer belangrijke overwinning in deze zware 3e klasse A. Uit de laatste 5 wedstrijden pakte men 13 punten. In de 2e periode 3 wedstrijden 9 punten. En dat is prima als je ziet dat je met een nieuwe trainer en een jonge spelers groep in juli ‘23 begint. Het is altijd afwachten wat de trainer wil en of een groep dit ook kan uitvoeren. Maar het lijkt allemaal te passen. En natuurlijk zit er dan zo’n 1e helft bij als vandaag, en misschien die van Reutum, maar alles bij elkaar mogen we tevreden zijn waar we op dit moment staan. 2e op de ranglijs, bovenaan in de 2e periode. Een mooie uitdaging voor de technische staf om in 2024 de volgende stap te zetten. Waar dat toe zal leiden gaan we dan zien. Op dit moment gaan we genieten van de winterstop en daarna staat er weer een pittige voorbereiding op het programma om ook de 1e thuiswedstrijd van 2024 tegen Sc Overwetering een overwinning te behalen.

Namens de selectie en staf van het we 11-tal wensen wij iedereen mooie kerstdagen en hopen wij in 2024 iedereen weer in goede gezondheid langs de lijn te zien.

Pupillen van de week Shwan Raben en Duuk Asschert, beide van onze JO10-5 scoorden als eerste met ballen beschikbaar gesteld door Klomps Bouwbedrijf, Steentjes Makelaars en Autoservice Veldboom.

Delen:

Scroll naar boven