FC Trias wint (uiteindelijk) eenvoudig van Doetinchem

Op zondag 29 mei speelden we onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022, waarvoor we vv Doetinchem welkom mochten heten. Beide ploegen speelden nog ergens voor: FC Trias wil 2e worden en Doetinchem de nacompetitie in, kortom een degelijke basis voor een mooie wedstrijd.

We werden vroeg wakker geschud want Doetinchem stond na 1 minuut al op 0-1. Simpel balverlies, een achterhoede die niet ingrijpt en Mathijs die kansloos was. Maar FC Trias rechtte de rug en kwam al snel langszij door een terecht gegeven penalty. Menno zorgde voor 1-1. Daarna kreeg FC Trias beste kansen. Men had nog een 2e penalty moeten hebben maar de man in het zwart was de enigste van de aanwezigen die dat niet zo zag. Nadat FC Trias nog wat kansen om zeep had geholpen kwam de terechte 2-1 op het scorebord. Roman stuurde spits Melvin op pad. Alleen voor de keeper was dit geen probleem. Daar mee werd ook de ruststand bepaald 2-1. Maar daarmee was de wedstrijd nog lang niet beslist. Doetinchem liet bij vlagen zien dat men niet voor niets 4e staat.

Dus moest er na de pauze nog wel wat gebeuren. En dat besefte FC Trias prima. In de 53 minuut liet Cornelis de keeper volstrekt kansloos en dat was een soort “vorentscheidung”. Na de 3-1 kreeg FC Trias nog legio kansen echter deze werden allemaal verprutst. Doetinchem was aan de bal prima maar echte kansen kon men niet creëeren. FC Trias scoorde nog wel via Cornelis en won zo achteraf relatief gemakkelijk: eindstand 4-1.

Zondag a.s. uit naar Witkampers. FC Trias wil daar graag winnen zodat men eindigt op de 2e plek, achter de waarschijnlijke kampioen OBW, en daarmee een betere uitgangspositie krijgt voor de bereikte nacompetitie. Bovendien wil men nog wat recht zetten na de zeperd in de thuiswedstrijd.

Onze pupillen van de week Benjamin en Etienne van onze JO11-2 scoorden als eerste met ballen die beschikbaar waren gesteld door WSI Techniek, Hibernis en Huiskamp Agrarisch Loonwerk BV uit Huppel.

Scroll naar boven