Fiets4Daagse zorgt weer voor gezellige drukte op ‘t Huitinkveld

Wat een gezellige drukte was eindelijk weer eens op ‘t Huitinkveld! Het voetbalseizoen moet nog beginnen maar in de week van 31 augustus t/m 3 september was het ook weer de start en finishlocatie van de Winterswijkse Fiets4daagse. Na een jaar verplicht overgeslagen te moeten hebben kon de vierdaagse, zij het met een paar beperkte aanpassingen, om zo te kunnen voldoen aan de geldende corona maatregelingen, gelukkig wel door gaan. Fietsliefhebbers hebben hun hart weer op kunnen ophalen op de vele fietspaden die in Winterswijk aanwezig zijn.

Ben Bengevoord een van vele vrijwilligers van die de Fietsvierdaagse organiseren: “We hebben dit jaar natuurlijk geweldig fietsweer. We zitten door de corona, veel later in het jaar (anders vaak eind juni/begin juli) maar we treffen het natuurlijk enorm. De eerste twee dagen hadden we beide zo rond de 1.300 deelnemers dat is natuurlijk een geweldig aantal”. Er komt heel wat bij kijken voor dat er gefietst kan worden. Iedere dag kunnen de fietsers tussen 9.00 en 12.00 uur vertrekken voor een tocht van 25, 40 of 60 kilometer door het fraaie Nationale Landschap Winterswijk en aangrenzende gemeenten. De routes worden duidelijk uitgepijld en hiervoor gaat men al vroeg op pad om deze uit te zetten. Uiteraard ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving dus niets wordt aan het toeval overgelaten.

Gerrit Piepers en Domien Gebbink stralen achter de bar van onze kantine: “De vierdaagse is ook voor ons een fantastisch evenement. Iedereen heeft plezier, geniet volop en hierdoor wij natuurlijk ook. Domien en ik openen ‘s ochtends bij toerbeurt de kantine. Samen met de andere vrijwilligers die in de kantine staan ontvangen we de deelnemers en voorzien wij ze van een natje en droogje. ‘s Ochtends natuurlijk veel koffie maar als de fietsers terugkomen schenken we ook wat anders en hebben velen trek in iets lekkers”, zo legt Gerrit Piepers enthousiast uit.

Iedereen, WFevenementen als organisator, onze vrijwilligers van de kantine, maar in het bijzonder de vele fietsers, hebben volop genoten van vier heerlijke fietsdagen. Grote dank gaat uit naar iedereen die heeft geholpen om er weer een succes van te maken. Tot volgend jaar, waarbij we hopelijk weer zoveel enthousiaste fietsers mogen ontvangen op ’t Huitinkveld.

Klik hier om nog een aantal foto’s te bekijken.