Fietsers en vrijwilligers genieten van Fiets4Daagse

In de week van 21 tot/met 24 juni was ‘t Huitinkveld weer de start- en finischlocatie van de traditionele Winterswijkse Fiets Vierdaagse. Al vroeg arriveren de deelnemers, sommige fietsend, maar met vele met de auto voorzien van fietsendrager, op de parkeerplaats om vanaf daar te vertrekken voor een geweldige fietstocht. Je ziet alleen maar stralende mensen, fietsers en vrijwilligers, iedereen geniet volop van de 4-daagse.

Zo vertrokken op de eerste dag (door Meddo – Groenlo en Lievelde) maar liefst 1.333 fietsers vanaf onze accomodatie. Ook de andere dagen verwacht men 1.200 tot 1.300 deelnemers. Er komt heel wat bij kijken voor dat er gefietst kan worden. Iedere dag kunnen de fietsers tussen 9.00 en 12.00 uur vertrekken voor een tocht van 25, 40 of 60 kilometer door het fraaie Nationale Landschap Winterswijk en aangrenzende gemeenten. De routes worden duidelijk uitgepijld en hiervoor gaat men al vroeg op pad om deze uit te zetten. Uiteraard ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving, dus niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo’n 90 vrijwilligers van het organiserende WFevenementen zijn betrokken de organisatie van deze altijd succesvolle fiets4daagse.

Onze vrijwillgers van de kantine treden ook dit jaar weer graag op als gastheer/vrouw. Met alle egards worden de enthousiaste fietsers ontvangen, bijvoorbeeld met een kopje koffie bij het inschrijven. Velen komen na het fietsen nog even genieten van een afzakkertje in gezellig aangeklede kantine waarbij zelfs een dansje gemaakt kan worden. Dagelijks zijn een 5-tal vrijwilligers, die net zo veel genieten als fietsers van de 4-daagse, van FC Trias bezig om iedereen van een drankje en een hapje te voorzien.

In het fotoalbum vindt je nog een aantal foto’s

Scroll naar boven