Gelijkspel voor FC Trias 1 tegen MvR

FC Trias 1 is zondagmiddag thuis tegen MvR niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De technische staf had van tevoren gehamerd op het belang van deze wedstrijd, zowel gezien de stand in de competitie als voor de 3e periode. Trias haalde echter niet het niveau van de afgelopen weken, met als eindresultaat een teleurstellende remise.

Het eerste half uur van de 1e helft viel er weinig te genieten op ’t Huitinkveld. FC Trias had moeite om het spel te dicteren en creëerde nauwelijks kansen. Aan de andere kant kon ook MvR daar weinig tegenover stellen. In de 30e minuut was het Nick Houwers die met een fraai doelpunt na een individuele actie voor FC Trias de score opende. Niet veel later werd een ongelukkige crosspass van Giovanni Bartelds door de spits van MvR onderschept, die keeper Matthijs Stortelers vervolgens kansloos liet. Ruststand: 1-1.

In de 2e helft een beter spelend Trias. MvR werd teruggedrongen. Nick Houwers kreeg als eerste een opgelegde kans op de 2-1, maar hij had deze keer het vizier niet op scherp staan. Rond de 75e minuut werd Lars Dijkstra, die diep was gestuurd door Jurrian Veldhuizen, binnen het strafschopgebied gevloerd door een verdediger van MvR. Een 100% strafschop, die alleen door de dienstdoende scheidsrechter, die op veel te grote afstand stond, anders werd beoordeeld en tot verbazing van alles en iedereen niet werd gegeven. Een paar minuten later kreeg FC Trias nog een klap te verduren, want uit een counter (eigenlijk de eerste tegenaanval van MvR) viel aan de andere kant de 1-2 voor MvR. FC Trias ging vanaf dat moment “va banque” spelen, op zoek naar minimaal de gelijkmaker. Danieck Nijland leek met een afstandsschot FC Trias op gelijke hoogte te brengen. De bal was ogenschijnlijk via de onderkant van de lat net over de lijn, echter de scheidsrechter liet doorspelen. In de 88e minuut was het Lars Dijkstra die een afvallende bal oppikte en vervolgens vanuit de draai onberispelijk de 2-2 binnenschoot. In de slotminuten wankelde MvR, maar het ontbrak FC Trias aan voldoende tijd om nog een keer te scoren. Eindstand: 2-2.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “Teleurgesteld in het resultaat en de prestatie met name in de 1e helft. Zo kan ik de wedstrijd het beste samenvatten. Als ik dan kijk naar de laatste twee wedstrijden, dan kun je zeker spreken van een tegenvallend FC Trias. Misschien is de druk om voor een “prijs” te spelen bij deze groep toch nog te hoog in wedstrijden waarin wij het spel moeten maken. Je kunt je dan afvragen of wij er nu wel aan toe zijn om nacompetitie te spelen voor een plek in de 2e klasse. Het is aan de spelers en staf om in de laatste 3 wedstrijden te laten zien dat deze opvatting onjuist is, door maximaal resultaten te boeken en alsnog in aanmerking te komen voor de 3e periodetitel en daardoor ook klassebehoud in 3C. We moeten ook niet vergeten dat het er voor de winterstop nog heel anders uitzag. De spelersgroep heeft wat dat betreft heel veel progressie geboekt. Ik hoop dat ze zichzelf in de slotfase van de competitie nog een keer kunnen overtreffen. Wij gaan er als staf in ieder geval alles aan doen om dat mogelijk te maken!”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters, de balsponsoren De Prijshamer Winterswijk en Peter te Dorsthorst Tuinaanleg en –onderhoud en de pupillen van de week Thijn Beijers en Sven Duistermaat (beide J011-2).

Zondag 30 april a.s. speelt FC Trias 1 uit tegen VVO uit Velp, dat vandaag met 1-2 heeft gewonnen van Sportclub Groessen. Aanvang: 14:00 uur Sportpark De Pinkenberg.

Ook bij deze wedstrijd was er een cameraploeg van RTV Slingeland, waarvoor heel veel dank, aanwezig:

Scroll naar boven